KOUTA harrastajateatterikatselmuksen päättäjäisissä 20.11.2022 kunniamainitut ja palkitut

”Täällä Lapissa ollaan hyvin rohkeita ja tehdään röyhkeästi omannäköistä harrastajateatteria”, luonnehti raati KOUTA -tapahtuman päätöstilaisuudessa.

Lue lisää

Paula Risikko Suomen Harrastajateatteriliiton puheenjohtajaksi

Suomen Harrastajateatteriliiton syyskokous valitsi 27.10.2022 liiton uudeksi puheenjohtajaksi tehtävästä väistyvän Sanni Grahn-Laasosen tilalle kansanedustaja Paula Risikon.

Lue lisää

UKRAINA näyttämöille -tapahtumassa mukana 17 harrastateatteria

Ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden kirjoittamia esityksiä nähdään teemaviikon aikana yhteensä 21 kappaletta.

Lue lisää

Kutsu syyskokoukseen 27.10.2022

Suomen Harrastajateatteriliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 27.
lokakuuta 2022 kello 17.00- 19.00 etäkokouksena.

Lue lisää

Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -selvitys ja mittaristo

Jokainen kulttuurin harrastaja tunnistaa harrastamisensa upeat vaikutukset, mutta niiden todentamiseen ei ole ollut työkalua. Nyt Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset -selvitys ja mittaristo on julkaistu.

Lue lisää

Jäsenyhdistysten kokous 2022

Kutsu Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenyhdistysten kokoukseen 19.10. klo 11.00-12.00

Lue lisää

Harrastajateatterikesässä löydettiin ihminen

Tapahtuman raadissa urakoineet Eero Järvinen, Riku Saastamoinen ja Sanna Saarela nostivat sunnuntaina päätöstilaisuudessa kokonaisuudesta esiin esitysten erilaisuuden, lavalla nähtiin voimakkaasti yhteiskunnallisia teemoja, kriittisiä esityksiä mutta myös komediallisia, virkistäviä kokonaisteoksia, joista kaikki oli merkittäviä. Viikonlopun jälkeen on todella ravittu olo!

Lue lisää

Suomen Harrastajateatteriliiton ohjaus- ja koulutustoimikunta jakoi vuoden 2022 avustukset

Suomen Harrastajateatteriliiton ohjaus- ja koulutustoimikunta jakoi vuoden 2022 avustukset. Tuotantoavustushakemuksia saapui hakuaikaan mennessä yhteensä 43 ja hakemusten yhteenlaskettu hakusumma oli 76 439 euroa.

Lue lisää

Harrastajateatterikesän 2022 ohjelmisto on julkaistu

Näyttelijä Jenni Kokanderin valitsemaan ohjelmistoon päätyivät 17 hakijan joukosta Lahden Lauantainäyttämön Päällystakki, Nilsiän Harrastajateatterin Häräntappoase, Jyväskylän Huoneteatterin Puhdistus, Tanssiteatteri Tilleri Tallerin Tyttömetsä Haapavedeltä, Teatteri Ulpun Masennuskomedia Ulvilasta ja Tampereelta Tukkateatterin Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa.

Lue lisää

Spotti päätöstiedote

SPOTTI raatiin kuuluneet Heikki Vilja, Jaana Saarinen, Niina Lahtinen ja Mikko Kaukolampi puhuivat päätösjuhlassa ohjaajan merkityksestä. – Lapsen ja nuoren on tärkeää kokea olevansa harrastuksensa kautta tärkeä, arvostettu, rakastettu, turvassa, ja vapaa.

Lue lisää

Kysely kulttuurin harrastamisen vaikutuksista

Kansalaisfoorumi, Suomen Nuorisosirkusliitto, Suomen Nuorisoseurat, Suomen Harrastajateatteriliitto,  Suomen Puhallinorkesteriliitto ja Kansalaisareena  ovat laatineet yhteistyössä mittariston kulttuurin harrastamisen koetuista vaikutuksista.

Lue lisää

SPOTTI 2022

– Entisenä Riihimäkeläisenä Spotti on kuulunut parhaisiin kevätmuistoihin jo pitkään. Nyt korona-aikana tapahtumaa on jouduttu siirtämään, mutta tänä keväänä pääsemme vihdoin lastenteatterin äärelle, iloitsee ohjelmiston valinnut Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja Sanna Saarela.

Lue lisää

TIEDOTE 1.4.2022

Harrastajateattereiden taloudelliset tappiot ovat olleet vuosien 2021 ja 2022 aikana yli 1,5 miljoonaa euroa. Kattojärjestöt katsovat, että valtion tulisi pikaisesti ratkaista harrastajateattereiden rakenteellinen rahoitusongelma.

Lue lisää

Kutsu vuosikokoukseen 2022

Suomen Harrastajateatteriliiton sääntömääräinen vuosikokous pidetään keskiviikkona 20.4.2022 kello 14.30 – 16.00 Zoom -etäyhteydellä.

Lue lisää

Hyvää Maailman teatteripäivää

Hyvää Maailman teatteripäivää. Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) julistamaa Maailman teatteripäivää on vietetty 27.3. vuodesta 1962 lähtien.

Lue lisää

Harrastajateatterikesän ohjelmiston valitsee Jenni Kokander

Harrastajateatterikesän hakuaika on käynnissä 1.3.-31.3. Tapahtuman ohjelmiston valitsee näyttelijä, kirjailija ja viihteen moniottelija Jenni Kokander.

Lue lisää

Koronakyselyllä tietoa harrastajateattereiden tilanteesta

Suomen Harrastajateatteriliiton, Työväen Näyttämöiden Liiton ja Finlands Svenska Ungdomsförbund:nin yhteisellä kyselyllä on tarkoitus saada tietoa harrastajateattereiden toiminnasta ja siitä, millä tavalla koronaviruspandemia ja siitä aiheutuneet linjaukset ovat vaikuttaneet harrastajateattereiden toimintaan.

Lue lisää

Harrastajateatterikesän ohjelmiston valitsee Jenni Kokander

Harrastajateatterikesän vuoden 2022 ohjelmiston valitsee Jenni Kokander.

Lue lisää

Kantaesityspalkinto 2022

Vuoden 2022 Kantaesityspalkinnon saajaksi on valittu Lapin ylioppilasteatterin näytelmäteksti Haltija-Keiju-Merenneito-maailman-vahvin-tyttö. Näytelmän on kirjoittanut Maiju Saikkonen ja se on saanut ensi-iltansa Rovaniemellä 31.1.2021. Valinnan teki helsinkiläinen näyttelijä, käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja Misa Palander.

Lue lisää

Vuoden Harrastajateatteri 2022

Suomen Harrastajateatteriliitto on valinnut Vuoden Harrastajateatteri -palkinnon saajaksi Tamperelaisen Tukkateatterin. Valinnat 20:n hakijan joukosta teki Suomen Harrastajateatteriliiton varapuheenjohtaja Minna Autere, hallituksen jäsen Kari Manu ja toiminnanjohtaja Sanna Saarela. Vuoden Harrastajateatteri valitaan vuosittain. Palkinnon arvo on 1000 euroa.

Lue lisää

Suomen Harrastajateatteriliiton SHT Blogi ja ensimmäinen uudistettu Repliikki on nyt julkaistu

Suomen Harrastajateatteriliiton SHT Blogi ja ensimmäinen uudistettu Repliikki on nyt julkaistu

Lue lisää

Suomen Harrastajateatteriliitto järjestää toistaiseksi vain tilauskoulutuksia

Koronatilanteesta johtuen Suomen Harrastajateatteriliitto siirtää kalenterikoulutusten aloitusta toistaiseksi. Tilauskoulutuksia sen sijaan voidaan järjestää esimerkiksi jo aiemmin kokoontuneille ryhmille aina koronatilanteen ja viranomaisten ohjeistuksien ja suositusten sen salliessa.

Lue lisää

Haemme kouluttajia

Haemme nyt mukaan kouluttajia kehittämään harrastajateatteritoimintaa!
Jos olet taidealan ammattilainen ja sinulle on osaamista kouluttamisesta, ilmianna itsesi meille meille 7.12. mennessä.

Lue lisää

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu tekee aloitteen taidekasvatuksen ja -koulutuksen vision luomiseksi teatterin, tanssin, sirkuksen ja performanssitaiteen aloille. Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja Sanna Saarela on mukana visiotyön ydinryhmässä.

Lue lisää

Kannanotto 14.10.2021

Taide- ja kulttuuriala on yksi pahimmin koronakriisistä kärsineistä aloista ja toiminta on ollut 1,5 vuotta lähes kokonaan estetty rajoitusten vuoksi. On täysin kohtuutonta, että koronan lyömää kenttää lyödään nyt vielä perusrahoituksen leikkauksilla.

Lue lisää

starttaa taas toiminta

Suomen Harrastajateatteriliitto starttipaketteja teatteritoiminnan uudelleen käynnistämiseen loppuvuodelle 2021. Starttipaketit on suunnattu ryhmille, jotka käynnistävät toimintaansa uudelleen tai kokonaan uudelle toiminnalle alkuun pääsemiseen.

Lue lisää

Kutsu jäsenyhdistysten kokoukseen

Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenyhdistysten kokoukseen Kokous järjestetään Zoom -etäkokouksena 27.9.2021 klo 10.00 – 11.00
Kokoukseen tulee ilmoittautua 24.9.2021 mennessä kokousjärjestelyiden vuoksi.

Lue lisää

Kutsu syyskokoukseen

Suomen Harrastajateatteriliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 11. lokakuuta 2021 kello 10.00 – 12.00 etäkokouksena. Kokoukseen tulee Ilmoittautua 4.10.2021 mennessä kokousjärjestelyjen vuoksi.

Lue lisää

Erityinen tarjoaa tukea, hauskanpitoa ja tietoisuutta

Erityinen tarjoaa tukea, hauskanpitoa ja tietoisuutta Helsingissä 20.11.2021. Hakuaika tapahtumaan käynnissä 26.9. saakka.

Lue lisää

Tunnusta Teatteria!

SUOMEN HARRASTAJATEATTERILIITON HENKILÖJÄSENYYS UUDISTUI TÄYSIN

Suomen Harrastajateatteriliitto on julkistanut uudistuneen henkilöjäsenyytensä. Henkilöjäsenien palveluihin kuuluvat lukuisten yhteistyökumppaneiden tarjoamien etujen lisäksi alennuksia ammatti-ja harrastajateattereiden esityksistä, vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja rahanarvoiset jäsenedut liiton palveluista sekä uusi SHT appi.

Lue lisää

Harrastajateatterikesässä nähtiin monipuolista teatteria

Viikonloppuna vietettiin 47. Harrastajateatterikesää joka toteutettiin ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa verkossa.

Lue lisää

Harrastajateatterikesässä nähtiin monipuolista teatteria

Ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa festivaali toteutettiin verkossa. Tapahtuma muutettiin virtuaaliseksi viikon varoitusajalla Jyväskylän heikentyneen koronatilanteen ja siitä johtuvien aluehallintoviraston määräämien rajoitustoimien vuoksi. Raati jakoi päätöstilaisuudessa kunniamainintoja ja kannustusrahaa.

Lue lisää

Virtuaalinen Harrastajateatterikesä

Tervetuloa virtuaaliseen Harrastajateatterikesään. Harrastajateatterikesän ohjelmistosta neljä esitystä on nähtävissä ilmaiseksi NetTicket-palvelun kautta alkaen perjantaina 20.8. ja päättyen sunnuntaihin 22.8. klo 15.

Lue lisää

“Onnentuntoa etsimässä” Kemijärvellä 26.-28.11.2021

Kouta on pohjoisen harrastajateatteriväen oma tapahtumakonsepti, joka on vuodesta 2018 lähtien vuosittain koonnut heidät yhteen koulutuksen tai esityskatselmuksen merkeissä. Edellinen Kouta järjestettiin Rovaniemellä syksyllä 2020.

Lue lisää

Harrastajateatterikesä siirtyy verkkoon

Tiedote 13.8.2021 Julkaisuvapaa heti Harrastajateatterikesä siirtyy verkkoon   Tuleva Harrastajateatterikesä-festivaali on päätetty siirtää virtuaaliseksi. Tapahtuman siirtopäätös jouduttiin tekemään vain viikkoa ennen lähes loppuunmyytyä tapahtumaa, johtuen heikentyneestä koronatilanteesta ja aluehallintoviraston antamista määräyksistä. – Pettymys on suuri mutta päätös oli käytännössä ainut mahdollinen, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Mari Saarinen Suomen Harrastajateatteriliitosta. –Tänä keväänä olimme vahvassa toivossa, että […]

Lue lisää

Harrastajateattereiden korona-avustushaku -webinaarin materiaalit

Suomen Nuorisoseurat ja Suomen Harrastajateatteriliitto järjestivät 8.6. klo 17-18.30 yhteisen infowebinaarin liittyen OKM:n 25.5. avaamaan hakuun Taide- ja kulttuurifestivaalien ja kesäteattereiden uudesta korona-tukipaketista. Materiaalit löytyvät nyt täältä.

Lue lisää

Korona kaataa harrastajateattereita ja vie töitä lähes 1500 ammattilaisilta

Suomen Harrastajateatteriliitto ry (SHT), Työväen Näyttämöiden liitto ry (TNL) ja Finlands Svenska Ungdomsförbund rf (FSU) arvioivat huhtikuussa 2021 tehtyjen jäsenkyselyiden pohjalta harrastajateattereiden menettävän tänä vuonna lipputulojaan vähintään 4,7 miljoonaa euroa koronaviruspandemian vuoksi.

Lue lisää

HARRASTAJATEATTERIKESÄN 2021 VALINNAT ON JULKAISTU

Harrastajateatterikesään 20.-22.8.2021 on valittu Teatteri Fiasko Joensuusta, Tikkurilan Teatteri Vantaalta, Teatteri Kultsa ja Helsingin Gayteatteri HGT Helsingistä sekä Teatteri Sisar Tuusulasta.

Lue lisää

korona kaataa harrastajateattereita

Suomen Harrastajateatteriliitto ry (SHT), Työväen Näyttämöiden liitto ry (TNL) ja Finlands Svenska Ungdomsförbund rf (FSU) arvioivat huhtikuussa 2021 tehtyjen jäsenkyselyiden pohjalta harrastajateattereiden menettävän tänä vuonna lipputulojaan vähintään 4,7 miljoonaa euroa koronaviruspandemian vuoksi. Menetys heijastuu suoraan teattereiden toimintaan ja kykyyn työllistää teatterialan ammattilaisia.

Lue lisää

Osallistu lasten ja nuorten teatteriaiheiseen videokilpailuun!

Keväältä 2021 koronapandemian vuoksi peruuntuneen SPOTTI -tapahtuman tilalla Suomen Harrastajateatteriliitto julistaa lasten ja nuorten oman teatteriaiheisen videokilpailun!

Lue lisää

Suomen Harrastajateatteriliitto jakoi kriisiavustusta

Suomen Harrastajateatteriliitto jakoi kriisiavustusta.

Lue lisää

Jäsenkyselyllä tietoa harrastajateattereiden tilanteesta

Suomen Harrastajateatterilitto on julkaissut jäsenkyselyn, jolla kerätään tietoa harrastajateattereiden toiminnasta ja siitä, millä tavalla koronaviruspandemia ja siitä aiheutuneet linjaukset ovat vaikuttaneet harrastajateattereiden toimintaan.

Lue lisää

HARRASTAJATEATTERIT TARVITSEVAT APUA

Suomen Harrastajateatteriliitto, Suomen Nuorisoseurat ja Työväen Näyttämöiden Liitto ovat lähettäneet yhteisen kannanoton päättäjille 23.2.

Lue lisää

Valokuvakilpailun sijoittuneet

Teatteri kuvassa -valokuvakilpailun on voittanut Nurmijärven Kivi-juhlat ry:n kuva näytelmästä Seitsemän veljestä. Kuvan on ottanut Turkka Tervonen.

Lue lisää

Kantaesityspalkinto 2021

Kantaesityspalkinnon 2021 voittaja on Rantasalmen Nuorisoteatterin teksti Tunteellinen kone. Tunteellisen koneen on kirjoittanut Hanna Suutela ja musiikkidramaturgiasta on vastannut Matti Suomela.

Lue lisää

Striimauspalvelut harrastajateatterille

Liiton kautta on nyt mahdollista saada hyvin edulliseen jäsenhintaan esityksen striimauspalvelut. Striimauksen toteuttaa Nettivideo.fi, joka on perustettu juuri tähän koronan vuoksi kasvavaan striimaus- ja taltiointitarpeeseen.

Lue lisää

Koronatukea harrastajateattereille

Harrastajateatterit ovat taloudellisessa ahdingossa ja tarvitsevat pikaisesti apua. Tilanne on historiallisestikin katsottuna erittäin hankala. Tämän vuoksi Suomen Harrastajateatteriliitto käynnistää mesenaattikampanjan harrastajateattereiden tukemiseksi.

Lue lisää

Vuoden Harrastajateatteri 2021 on Reisjärven Harrastajateatteri ReTé

Suomen Harrastajateatteriliitto on valinnut Vuoden Harrastajateatteri -palkinnon saajaksi Reisjärven Harrastajateatteri ReTé:n. Harrastajateatteri ReTé on pienen paikkakunnan voimannäytös, jota ei korona ole lannistanut.

Lue lisää

SPOTTI – lasten ja nuorten teatteripäivät siirtyvät vuoteen 2022

SPOTTI- Lasten ja nuorten teatteripäivät on päätetty siirtää vuoteen 2022.

Lue lisää

HARRASTAJATEATTERIKENTTÄ KAIPAA PIKAISTA APUA!

Suomen Harrastajateatteriliitto on valtakunnallinen kattojärjestö, jonka tehtävänä on kehittää, tukea ja edistää harrastajateatteritoimintaa Suomessa. Liitto on syvästi huolissaan yhä vaikeutuvasta harrastajateattereiden ahdingosta, joka on seurausta koronaviruksen vastaisista rajoitustoimista.

Lue lisää

Sanna Saarela valitsee Harrastajateatterikesän ohjelmiston

Suomen Harrastajateatteriliiton uusi toiminnanjohtaja Sanna Saarela valitsee vuoden 2021 Harrastajateatterikesän ohjelmiston.

Lue lisää

Valokuvakilpailu

Suomen Harrastajateatteriliitto avaa teatteriaiheisen valokuvakilpailun. Kilpailuun toivotaan osallistumaan 31.1.2021 mennessä.

Lue lisää

VUODEN 2020 LAPPILAINEN HARRASTAJATEATTERITEKO

Suomen Harrastajateatteriliiton Vuoden lappilainen harrastajateatteriteko -palkinto jaetaan lauantaina 28.11. 2020 Kansalaisfoorumin KOUTA-koulutustapahtumassa Rovaniemellä.

Lue lisää

Tiedote 20.11.2020

SHT tiedote pääkaupunkiseudun muuttuneeseen koronatilanteeseen liittyen

Lue lisää

SPOTTI – LASTEN JA NUORTEN TEATTERIPÄIVIEN RAATI ON JULKAISTU

SPOTTI -lasten ja nuorten teatteripäivien raati on julkaistu. Raatiin astuvat näyttelijä Jenni Kokander, ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen, taikuri Jarmo Luttinen ja stand up -koomikko sekä teatteriopettaja Heikki Vilja.

Lue lisää

Riku Saastamoinen Suomen Harrastajateatteriliiton koulutus- ja ohjaustoimikunnan puheenjohtajaksi

Riku Saastamoinen Suomen Harrastajateatteriliiton koulutus- ja ohjaustoimikunnan puheenjohtajaksi.

Lue lisää

Sanni Grahn-Laasonen Suomen Harrastajateatteriliiton puheenjohtajaksi

Sanni Grahn-Laasonen on valittu Suomen Harrastajateatteriliiton puheenjohtajaksi liiton syyskokouksessa tänään 15.10. Grahn-Laasosen puheenjohtajakausi alkaa vuoden 2021 alusta, kun nykyinen puheenjohtaja Aila Paloniemi luopuu tehtävästään.

Lue lisää

SPOTTI tulee taas!

KITI KOKKONEN SPOTTI -LASTEN JA NUORTEN TEATTERIPÄIVIEN SUOJELIJAKSI SPOTTI on ilontäyteinen lasten ja nuorten tapahtuma, jossa koko Riihimäen kaupunki vallataan teatterihulinalla 8.-9.5.2021. Tapahtuman suojelija on näyttelijä Kiti Kokkonen. —Suojelija on kunniatehtävä, jonka otan kiitollisena vastaan ja varsinkin, kun kyseessä on lapset ja nuoret esittävän taiteen kentällä. Vuorovaikutus on yksi merkittävimmistä peruspilareista, kun pyritään vaalimaan yhteiskunnallista […]

Lue lisää

Kutsu syyskokoukseen

Suomen Harrastajateatteriliiton voimassaolevien sääntöjen, § 8 mukaisesti liiton syyskokouskutsu lähetetään joko kirjallisesti tai julkaistaan liiton lehdessä tai yhdistyksen nettisivuilla vähintään kaksi viikkoa ennen kokouspäivää.

Lue lisää

Turvallisesti lavalle ja yleisöön!

Suomen Teatterit ry on koonnut sivuilleen esittävän taiteen sektorin poikkeusajan työskentely- ja esittämisohjeet. Ohjeistuksesta löydät konkreettisia vinkkejä sekä yleisö- että henkilöstöturvallisuuteen.

Lue lisää

Koulutustukea saatavilla syksyn kouluttautumiseen

Kun esitystoiminta on useilla toimijoilla tauolla, on nyt hyvä mahdollisuus kouluttautua lisää tulevia kausia varten tai vaikkapa startata jo uusia projekteja. Suomen Harrastajateatteriliitolla on Kansalaisfoorumin avustuksella saatavilla tukitunteja kouluttautumiseen vielä tälle syksylle.

Lue lisää

Suomen Harrastajateatteriliiton ohjeistus koulutustoimintaan osallistumiseen koronaan liittyen

Suomen Harrastajateatteriliiton ohjeistus koulutustoimintaan osallistumiseen koronaan liittyen

Lue lisää

Harrastajateatterikesään valitut

Harrastajateatterikesä päätettiin peruuttaa 3.6. tapahtuman johtoryhmän päätöksellä.
Tapahtumaan oli jo ehditty valita Taava Hakalan toimesta hieno ohjelmisto joka on nyt julkaistu.

Lue lisää

Harrastajateatterikesää ei järjestetä tänä vuonna

Harrastajateatterikesää ei järjestetä tänä vuonna koronan vuoksi.

Lue lisää

Tunne on tietoa johtamisesta – myös harrastajateatterissa

Johtajan tunneälyllä ja tunnetaidoilla on merkitystä myös harrastajateatterissa esitysprosessin johtamisessa. Aihetta tutkitaan Suomen Harrastajateatteriliiton tuottajan Mari Saarisen opinnäytetyössä Tunneäly johtajan työssä – Näkemyksiä teatteriohjaajan esitysprosessin johtamisesta.

Lue lisää

Harrastajateatterikesän ohjelmiston julkaisu viivästyy

Suomen Harrastajateatteriliiton ja Jyväskylän kaupunginteatterin yhteistyössä järjestämän Harrastajateatterikesän valmistelut etenevät edelleen, koronasta huolimatta.

Lue lisää

Sanna Saarela Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtajaksi

Suomen Harrastajateatteriliton toiminnanjohtajaksi on valittu Teatteritaiteen maisteri, rehtori Sanna Saarela. Uusi toiminnanjohtaja aloittaa työssään 1.8.2020.

Lue lisää

AITA/IATA OFFICIAL WORLD FESTIVAL MONDIAL DU THEATRE MONACO

Suomen Harrastajateatteriliitto hakee esiintyjäryhmää ehdokkaaksi AITA/IATAN Monacossa 18.-27.8.2021 järjestettäville maailman harrastajateatterifestivaaleille.

Lue lisää

Suomen Harrastajateatteriliiton tukitoimet teatteritoimintaan

Suomen Harrastajateatteriliitto ymmärtää vallitsevan poikkeuksellisen tilanteen aiheuttaman ahdingon teatterille ja haluaa kantaa vastuunsa tilanteen helpottamisesta. Liitto seisoo jäsentensä tukena ja osoituksena tästä olemme kasanneet yhteistyössä Suomen Harrastajateatterin Tukisäätiön kanssa 20 000 euron kriisirahaston, jonka tarkoituksena on tukea haastaviin taloudellisiin tilanteisiin joutuneita jäsenteattereitamme.

Lue lisää

Koronaviruksen vaikutus harrastajateatteritoimintaan

Suomen Harrastajateatteriliiton suositukset ja toimenpiteet teatteritoimintaan Koronavirukseen liittyen.

Lue lisää

Etsimme Suomen Harrastajateatteriliitolle toiminnanjohtajaa

Nykyisen toiminnanjohtajan jäädessä eläkkeelle etsimme Suomen Harrastajateatteriliitolle toiminnanjohtajaa.

Lue lisää

OHJAAJAPANKKI ON JULKAISTU

Suomen Harrastajateatteriliiton uusi valtakunnallinen Ohjaajapankki on julkaistu. Ohjaajapankki on palvelu, josta Suomen Harrastajateatteriliiton noin 500 jäsenteatteria voivat hakea itselleen sopivaa ohjaajaa valtakunnallisella haulla.

Lue lisää

Babyface on vuoden 2020 Kantaesitys

Vuoden 2020 Kantaesityspalkinto menee SKINI LINDGÅRDIN tekstille BABYFACE, jonka kantaesitti Teaterboulage Paraisilla. Palkinnon saajan 26 tekstin joukosta valitsi näyttelijä ja ohjaaja Eija-Irmeli Lahti.

Lue lisää

Harrastajateatterikesän hakuaika alkaa

Harrastajateatterikesän vuoden 2020 raati on julkaistu. Hakuaika tapahtumaan on käynnissä 15.2.-15.3.2020.

Lue lisää

Vuoden Harrastajateatteri 2020 on Lapin ylioppilasteatteri

”Lapin ylioppilasteatterissa osallistetaan ja uskalletaan sekä panostetaan esimerkillisesti yhteistyöhön ja verkostoitumiseen. Teatteri ei pelkää tarttua haastaviin tuotantoihin ja se on selvinnyt haasteista hienosti. Teatterin tekeminen on monella osa-alueella merkityksellistä ja vaikuttavaa vahvistaen teatterin toimintaa kokonaisvaltaisesti ja kauaskantoisesti.”

Lue lisää

SUOMEN HARRASTAJATEATTERILIITTO TUKEE HARRASTAJATEATTERIKENTÄN TYÖLLISTÄMISEN KEHITYSTÄ

Teatteriopettaja Susanna Metsälä kirjoittaa Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton Meteli -verkkolehden julkaisussa (4.2.) teatteriopettajien työn haasteista. Haasteet ovat hyvin tunnistettavia, ja työtä näiden haasteiden selvittämiseen on ehdottomasti tehtävä myös harrastajateatterikentällä.

Lue lisää

Ohjaajapankki julkaistaan helmikuussa

Suomen Harrastajateatteriliiton uusi valtakunnallinen Ohjaajapankki julkaistaan helmikuussa. Ohjaajat voivat parhaillaan ennakkoilmoittautua mukaan ilmaiseen rekrytointialustaan, josta Suomen Harrastajateatteriliiton noin 500 jäsenteatteria voivat hakea itselleen sopivaa ohjaajaa valtakunnallisella haulla.

Lue lisää

Painetusta kesäteatteritarjonnasta luovutaan

Painetusta kesäteatteritarjonnasta luovutaan laskevien ilmoittajamäärien sekä nousevien painatus- ja postituskulujen vuoksi. Osallistu mukaan sen sijaan #kesäteatterikansa -kampanjaan!

Lue lisää

TAAVA HAKALA VALITSEE HARRASTAJATEATTERIKESÄN 2020 OHJELMISTON

Vuoden 2020 Harrastajateatterikesän ohjelmiston valitsee pitkänlinjan teatteriammatilainen Taava Hakala. Savonlinnan Teatterinjohtajana vuoteen 2019 toiminut sekä ohjaajana, käsikirjoittajana ja dramaturgina sekä näyttelijänä uransa varrella kunnostautunut Taava Hakala kertoo innostuneensa Harrastajateatterikesän valitsijan tehtäväänsä siksi että harrastajakentällä, jos missä intohimo teatteria kohtaan on aina sammumaton.

Lue lisää

PALKINTO LAPPILAISESTA HARRASTAJATEATTERITEOSTA MENI POSIOLLE

Pohjoisen harrastajateattereiden katselmustapahtuma järjestettiin Tervolassa 27.–29. syyskuuta. Kansalaisfoorumin organisoimille teatteripäiville osallistui yhdeksällä esityksellä reilun sata harrastajaa Ivalosta, Kemijärveltä, Posiolta, Rovaniemeltä, Torniosta ja Kemistä. Suomen Harrastajateatteriliiton lahjoittama tuhannen euron nimikkopalkinto lappilaisesta harrastajateatteriteosta myönnettiin Posion Pomppa-teatterille.

Lue lisää

KOUTA päätöstiedote

Pohjoisen harrastajateattereiden katselmustapahtuma järjestettiin Tervolassa viikonloppuna. Kansalaisfoorumin organisoimille teatteripäiville osallistui yhdeksällä esityksellä reilun sata harrastajaa Ivalosta, Kemijärveltä, Posiolta, Rovaniemeltä, Torniosta ja Kemistä.

Lue lisää

Vanhempainliitto haastaa miehet lukemaan lapsille!

Vanhempainliitto yhteisyötahoineen haastaa päiväkodit, koulut, kirjastot ja muut lasten parissa työskentelevät tahot järjestämään lukutuokioita lapsille miestenviikolla 4.-10.11.2019. Luvassa kirjapalkintoja!

Lue lisää

Harrastajateatterikesässä otettiin kantaa

Jyväskylän Huoneteatterin Skavabölen pojat -näytelmä palkittiin 500 euron kannustusrahalla Harrastajateatterikesän päätteeksi tänään Jyväskylässä.

Lue lisää

Kesäteatteripäivä 28.6.2019

Rähmänkäpälä! Repliikki-lehden numerossa 2/2019 väitettiin Kesäteatteripäivän virheellisesti osuvan perjantaille 29.6. Kalenterit on nyt tarkistettu ja kyseinen perjantaihan on siis 28.6 vuonna 2019.

Lue lisää

Kesäteattereita 2019

Kesäteattereita 2019 – liite julkaistiin Repliikki-lehden 2/2019 välissä.

Lue lisää

YHDEKSÄN TEATTERIA ÄMPÄRILLISESSÄ KOUTAA

Pohjoisen KOUTA-harrastajateatterifestivaalin katselmusohjelmistoon tuli hakemuksia 12:lta  lappilaiselta näyttämöltä. Valinnat on nyt tehty.

Lue lisää

Harrastajateatterikesän ohjelmisto on julkaistu

Jyväskylän kaupunginteatterilla 16.-18.8. järjestettävän 46. Harrastajateatterikesä-festivaalin ohjelmisto on valittu. Jyväskylän kaupunginteatterin ohjaaja ja vuoden 2019 ohjelmiston valitsija Anssi Valtonen valitsi 32 hakijan joukosta tänä vuonna mukaan 7 esitystä. Tapahtuman raatiin astuvat tänä vuonna ohjaaja Samuli Reunanen, näyttelijä Hanna Liinoja ja näyttelijä-ohjaaja Tapani Kalliomäki.

Lue lisää

SPOTTI toi Riihimäelle teatterin juhlaa ja hyvää mieltä

SPOTTI toi Riihimäelle teatterin juhlaa ja hyvää mieltä

Lue lisää

Harrastajateatterikesän ohjelmisto julkaistaan 7.5.

46.Harrastajateatterikesän ohjelmisto julkaistaan 7.5. ja lipunmyynti tapahtumaan käynnistyy 9.5. Aiempina vuosina tapahtuma on ollut lähes loppuunmyyty, joten katsomoon haluavien kannattaa olla ajoissa liikenteessä lippujen hankinnassa. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän kaupunginteatterilla 16.-18.8. Harrastajateatterikesän järjestää Suomen Harrastajateatteriliitto yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa. Hakijoita tapahtumaan oli yhteensä 32. Hakijamäärä nousi vuodesta 2018, jolloin tapahtumaan pääsyä tavoitteli 25 teatteriryhmää. Ohjelmiston vuodelle […]

Lue lisää

MAAILMAN TEATTERIPÄIVÄN JULISTUS 2019

”–yleisön äänetön vastaus, sen välitön ymmärrys siitä, että sitä mitä nyt tapahtuu ei voi muotoilla toisin eikä löytää tämän salin ulkopuolelta: että tässä jaettu totuus on kokemus elämästä, muutaman sekunnin ajan itse elämääkin kirkkaampi.”
Hyvää maailman teatteripäivää!

Lue lisää

SPOTTI 2019 – Ohjelma on julkaistu

SPOTTI – Lasten teatteripäivät valtaa jälleen Riihimäen pääsiäisenä 20.-21.4. Tapahtuman ohjelma on nyt julkaistu ja ennakkolipunmyynti on alkanut. Tule mukaan SPOTTI:in juhlistamaan teatterin taikaa ja lasten omaa kulttuuria!

Lue lisää

Jyväskylän kaupunginteatterilla 16.-18.8. järjestettävän Harrastajateatterikesä -festivaalin raatilaiset on julkaistu. Raatiin astuvat tänä vuonna ohjaaja Samuli Reunanen, näyttelijä Hanna Liinoja ja näyttelijä-ohjaaja Tapani Kalliomäki.

Lue lisää

Vuoden Harrastajateatteri 2019 on Salon Teatteri

Salon Teatteri haluaa selvästi olla kokoaan suurempi, vaikuttavampi, näyttävämpi ja ammattimaisempi. Pyrkimys vaikuttavuuden lisäämiseen näkyy kaikessa, ohjelmistovalinnoista teatterin kuvamateriaaliin.

Lue lisää

VUODEN HARRASTAJATEATTERI 2019 ON SALON TEATTERI

Vuoden Harrastajateatteriksi 2019 on valittu Salon Teatteri.

Lue lisää

KANTAESITYSPALKINTO 2019

Kantaesityspalkinnon voittaja on ratkennut. Vuoden 2019 Kantaesityspalkinnon saajaksi on valittu Raahen Teatteri näytelmällä Kahavia! Kahavia! Näytelmän on kirjoittanut Pauli Ylitalo.

Lue lisää

Esiintyville taiteilijoille suunnattu TelepART-liikkuvuustuki jatkaa laajenemistaan

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien myöntämä TelepART on kevyt ja ketterä tuki, jolla edistetään esiintyvien taiteilijoiden kansainvälistä liikkuvuutta ja esiintymismahdollisuuksia.

Lue lisää

Suomen Harrastajateatteriliitto uudistaa kesäteatteritiedotustaan

Suomen Harrastajateatteriliitto uudistaa kesäteatteritiedotustaan.

Lue lisää

NÄYTELMÄPAJA

Näytelmäpajassa naputellaan valmiiksi upouudet tai kesken jääneet näytelmätekstit. Reilulle puolelle vuodelle, 9.2.-8.9.2019 sijoittuva kurssi koostuu kolmesta ryhmäopetusviikonlopusta, joiden välissä osanottajat saavat henkilökohtaista palautetta ja ohjausta. Henkilökohtaisen opetuksen ja tavoitteellisen työskentelyn vuoksi kurssille valitaan kahdeksan osanottajaa hakemusten perusteella. Kouluttajana Pro Finlandia palkittu Aila Lavaste.

Lue lisää

ANSSI VALTONEN VALITSEE HARRASTAJATEATTERIKESÄN 2019 OHJELMISTON

Teatteritaiteen maisteri, ohjaaja Anssi Valtonen valitsee Jyväskylässä 16.-18.8.2019 järjestettävän 46. Harrastajateatterikesän ohjelmiston.

Lue lisää

Kansalaisfoorumi tukee koulutusta

Kansalaisfoorumi jakaa avustuksia koulutustilaisuuksiin, joita Suomen Harrastajateatteriliittoon kuuluvat yhdistykset järjestävät. Tuen piirissä ovat kurssit ja opintoryhmät. Tuki on opetushallituksen myöntämää aikuiskoulutusrahoitusta.

Lue lisää

Hae mukaan Näytelmäpajaan!

Näytelmäpajassa naputellaan valmiiksi upouudet tai kesken jääneet näytelmätekstit. Reilulle puolelle vuodelle sijoittuva kurssi koostuu kolmesta ryhmäopetusviikonlopusta, joiden välissä osanottajat saavat henkilökohtaista palautetta ja ohjausta. Hae mukaan!

Lue lisää

Suomen Harrastajateatteriliitto 70 vuotta

”Teatterin taikapiiri on meille tekijöille tuttu. Niin pitää ollakin. Sininen saari, luovuuden lähde, yhteinen nuotio – millä ikinä nimellä haluamme tuota yhteisöämme ja siihen liittyviä tunteita kuvata – ovat kaikki oikeita. Sen pitää tuntua ilmatiiviiltä linnoitukselta, turvapaikalta, keitaalta, että se kasvaa ja alkaa tuottaa energiaa, joka kanavoituu esityksiksi.”

Lue lisää

Suomen Nuorisoseurat haastaa kaikki nuorisojärjestöt perustamaan matalan kynnyksen harrastusryhmiä

Suomen Nuorisoseurat haastaa kaikki nuorisojärjestöt perustamaan matalan kynnyksen harrastusryhmiä.

Lue lisää

TeatteriTapaus valtaa Kuusamon 5.-7.10.

Suomen Harrastajateatteriliiton juhlavuosi 2018 huipentuu 5.-7.10. Kuusamossa vietettävään TeatteriTapaus – viikonloppuun. TeatteriTapaus  kokoaa yhteen liiton harrastajateatterin tekijöitä.
Työpajoihin ilmoittautuminen on nyt käynnissä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue lisää

Keskisuomalaisen arviot tapahtumaviikonlopulta

KESKISUOMALAINEN: Sunnuntaina päättynyt Harrastajateatterikesä-festivaali oli menestys niin katsojamäärillä kuin taiteellisella laadulla mitattuna. Jo perinteeksi muodostumassa olevaan tapaan festivaalin esityksistä neljä myytiin loppuun, ja lopuissa kahdessakin katsomo oli viittä vaille täpötäysi. Katsomon täyttöaste oli huima 95 prosenttia.

Lue lisää

Moniääninen Harrastajateatterikesä puhui yksinäisyydestä

Suomen Harrastajateatteriliiton 45. Harrastajateatterikesä kokosi viikonlopun aikana runsaasti yhteen harrastajateatterilaisia ja teatterin ystäviä. Jyväskylän kaupunginteatterin pienen näyttämön katsomo täyttyi 95-prosenttisesti kerta toisensa jälkeen. Esitysten yhteiseksi teemaksi nousi yksinäisyys – yksin jääminen elämässä, parisuhteessa, kaikessa.

Lue lisää

Harrastajateatterikesä on parhaillaan käynnissä

45. Harrastajateatterikesä on parhaillaan käynnissä. Tänään lauantaina vuorossa ovat Kuusamon Näyttämön Neljäntienristeys, Orimattilan Teatterin Madaamit ja illan päättää Laukaan Teatterin Viimeiset Mitalit. Kaikki lauantain esitykset on loppuunmyyty.

Lue lisää

Ensimmäisen Noble-puhepalkinnon saajaksi kerätään ehdotuksia!

The Speech Karaoke Action Group järjestää maailman ensimmäisen Noble-puhepalkintogaalan 13.10.2018 Kansallisteatterin Lavaklubilla. Noble-puhepalkinto juhlistaa kansainvälistä puheperinnettä ja palkitsee mielenkiintoisimmat puheet. 

Lue lisää

Kesäteatteriopas 2018 on julkaistu

Valtakunnallinen Kesäteatteriopas 2018 on julkaistu nyt myös sähköisenä versiona.

Lue lisää

Opintosetelit käyttöön!

Suomen Harrastajateatteriliitto ottaa käyttöön Kansalaisfoorumin tuella opintoseteliedun.
Opintoseteli on kurssilaisen henkilökohtainen etu kurssimaksun alentamiseksi.

Lue lisää

Tietosuoja uudistuu

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2016/679 sekä Henkilötietolain 523/1999 10 §:n mukainen rekisteriseloste ja seloste käsittelytoimista tulee voimaan 25.5.2018. Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme – ja käytäntömme sen mukaiseksi.

Lue lisää

#kesäteatterikansa

Suomen Harrastajateatteriliitto on lanseerannut hashatagin #kesäteatterikansa jonka avulla toivotaan saavutettavan lisää näkyvyyttä harrastajateattereille valtakunnallisesti somemaailmassa.

Lue lisää

Tapani Kalliomäki valitsi Harrastajateatterikesän ohjelmiston

Jyväskylän kaupunginteatterin ja Suomen Harrastajateatteriliiton 17. – 19.8. järjestämään Harrastajateatterikesään haki 25 esitystä, joista 6 valittiin kesän 2018 ohjelmistoon. – Olen erittäin hyvilläni ja otettu näkemästäni. Maamme valtavan laaja harrastajateatterikenttä on ihmeellinen asia ja suuri rikkaus. Harrastajateatteritoiminta rikastuttaa kulttuuriamme, mutta näen sillä myös valtavan tervehdyttävän ja harrastajien hyvinvointia vaalivan merkityksen, näyttelijä Tapani Kalliomäki summaa kokemustaan. Valintatyössä hän oli mukana ensimmäistä kertaa.

Lue lisää

Kesäteatteriopas julkaistaan toukokuussa!

Kesäteatteriopas esittelee kesäteatteritarjontaa valtakunnallisesti! Ilmoita kesäteatteriesityksesi mukaan suosittuun Kesäteatterioppaaseen. Suomen Harrastajateatteriliiton vuosittain tuottama julkaisu ilmestyy toukokuussa ja sitä jaetaan valtakunnallisesti ilmaiseksi 6000 kpl mm. tiedotusvälineille, matka- ja kulttuuritoimistoille, infopisteisiin ja kirjastoihin. Opas on suosittu ja se suorastaan viedään käsistä heti julkaisunsa jälkeen.

Lue lisää

Onnistutaan yhdessä – vertaisarviointia harrastajateatterissa

Kansalaisfoorumi on julkaissut ”Onnistutaan yhdessä – vertaisarviointia harrastajateatterissa” – julkaisun.

Lue lisää

45. Harrastajateatterikesän raati on julkaistu

Jyväskylän kaupunginteatterilla 17.-19.8. järjestettävän 45. Harrastajateatterikesän raatiin hyppää tänä vuonna Mika Terävä, Hanna Liinoja ja Malla Malmivaara. Tapahtuman hakuaika on käynnissä 5.2.-11.3. ja valinnat tekee Tapani Kalliomäki.

Lue lisää

Ohjaajaraati ensimmäistä kertaa Ramppikuumeessa

Ensimmäistä kertaa Ramppikuumeen historiassa katselmusesitysten ohjaajat saavat oman erillisen ohjaajapalautteen. Ohjaajaraadissa Aila Lavaste ja Pasi Saarinen.

Lue lisää

Vuoden Harrastajateatteriksi 2018 valittiin Teatteri Lapua

40-vuotias Teatteri Lapua on osoittanut, että myös harrastajateatteri voi laadukkaiden tuotantojen ansiosta olla vahva kulttuuritoimija koko maakuntansa alueella. Teatterin Lapuan vuosi on ollut vauhdikas monelta kantilta katsottuna.

Lue lisää

Teatteri Kyröön Vapauden hinta on valittu vuoden 2018 Kantaesitysnäytelmäksi

Teatteri Kyröön Vapauden hinta on vuoden 2018 Kantaesitysnäytelmä.
Kantaesityspalkintoa tavoitteli yhteensä 18 näytelmää.

Lue lisää

Harrastajateatterikesän hakuaika on käynnissä!

45. Harrastajateatterikesä järjestetään Jyväskylän kaupunginteatterilla 17.-19.8.2018. Vuoden 2018 ohjelmiston valitsee näyttelijä-ohjaaja Tapani Kalliomäki. Kalliomäki on Teatterikorkeakoulusta vuonna 1997 valmistunut Teatteritaiteen maisteri. Uransa aikana hän on näytellyt muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa, KOM-teatterissa, Teatteri Jurkassa, Tampereen työväen teatterissa, Teatteri Eurooppa neljässä sekä Radioteatterissa. Lisäksi työkokemusta on kertynyt noin kolmestakymmenestä elokuva – ja tv-tuotannosta. Kalliomäki on myös toiminut näyttelijäntyön opettajana ja kouluttajana sekä ohjannut ammatti- että harrastajateattereissa.

Lue lisää

Juhlavuoden pinssi saatavilla tammikuussa!

Suomen Harrastajateatteriliiton juhlavuoden pinssi saapuu tammikuussa!

Lue lisää

70 vuotta toimintaa

Vuonna 1948 perustettu Suomen Harrastajateatteriliitto on vuonna 2018 palvellut 70 vuotta suomalaista harrastajateatteriliikettä, merkittävää kansalaisten itsensä tuottamaa taidetoimintaa. Liiton noin 540 näyttämön piirissä toimii kymmeniä tuhansia ihmisiä, aina lapsista seniori-ikäisiin. Liiton näyttämöt tuottavat taiteellisia elämyksiä, vahvistavat paikkakuntansa yhteisöllisyyttä, tukevat kaikilla tasoilla lasten, nuorten, aikuisten, senioreiden , niin työssäkäyvien kuin työttömien ja maahanmuuttajienkin elämänlaatua ja hyvinvointia. Toiminta on maantieteellisesti koko Suomen kattavaa. Tule mukaan juhlimaan!

Lue lisää

Ramppikuume – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät Kankaanpäässä 20.-22.4.2018

Valtakunnallinen nuorisoteatteritapahtuma RAMPPIKUUME järjestetään ensi keväänä jo 22.kerran. Esityshaku on alkanut.

Lue lisää

Tervetuloa tutustumaan Japanilaiseen teatteriin ja kulttuuriin

Tule tutustumaan Japanilaiseen teatteriin ja kulttuuriin 5.10. Helsingissä!

Lue lisää

Hae mukaan maailman lastenteatterifestivaalille Lingeniin Saksaan 22.–29.6.2018 

Hae mukaan maailman lastenteatterifestivaalille Lingeniin Saksaan 22.–29.6.2018 

Lue lisää

Harrastajateatterikesässä vaikututtiin

Jyväskylässä vietettiin toista kertaa Harrastajateatterikesä – festivaalia 18.-20.8. Tapahtumaan oli valittu 27 hakijan joukosta 7 esitystä. Tapahtuma keräsi kiitosta yleisöltä laajasta ja monipuolisesta kattauksesta harrastajateatteria. Valinnat ohjelmistoon teki käsikirjoittaja ja ohjaaja Anne Prokofjeff. Osallistuneet ryhmät kiittelivät muun muassa hyviä ja sujuvia järjestelyjä. Päätöstilaisuudessa raatilaiset Mika Terävä ja Antti Niskanen kertoivat erityisesti ilahtuneensa monipuolisesta kokonaisuudesta viikonlopun aikana. ­­

Lue lisää

Harrastajateatterikesässä palkitut

44. Harrastajateatterikesä on päättynyt. Päätöstilaisuudessa palkitut ja kunniamaininnan saaneet on julkaistu.

Lue lisää

Harrastajateatterikesän tunnelmia kuvina

44. Harrastajateatterikesä on käynnissä Jyväskylässä. Kurkkaa tunnelmapaloja festivaaleista.

Lue lisää

44. Harrastajateatterikesä on jo ovella!

Harrastajateatterikesä – festivaali järjestetään Jyväskylässä 18.-20.8.2017.

Lue lisää

Kesäteatteripäivän julistus 30.6.2017

Kesäteatteripäivän Nocturnehenkisen julistuksen meille kirjaili Repliikki-lehden toimitussihteeri ja teatterin monitoiminainen Sari Jaatinen Raahesta.

Lue lisää

Harrastajateatterikesä kokoaa teatterinnälkäiset yhteen

Valtakunnallinen harrastajateatteri-festivaali Harrastajateatterikesä järjestetään 18.-20.8. Jyväskylän kaupunginteatterilla. Tapahtuman järjestää Suomen Harrastajateatteriliitto yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa. Tapahtumassa nähdään seitsemän esitystä, joista yksi esitetään Jyväskylän Huoneteatterilla.

Lue lisää

Nuori Kulttuuri -toiminta siirtyy Suomen Nuoriseuroille

Nuori Kulttuuri -toiminta siirtyy Suomen Nuoriseuroille

Lue lisää

Ilmoittaudu VOLTTIIN nyt!

Kesän upein Voltti heitetään kesäkuussa Lappeenrannassa! Ilmoittaudu VOLTTIIN nyt!

Lue lisää

Kantaesityspalkinto Teatteri Pystymehtälle

Kantaesityspalkinto Teatteri Pystymehtälle

Lue lisää

Varaa paikkasi uudistuneeseen Kesäteattereita – esitteeseen

Varaa paikkasi uudistuneeseen Kesäteattereita – esitteeseen.

Lue lisää

Taisteluhenkinen Mäntsälän Teatteri on Vuoden Harrastajateatteri

Taisteluhenkinen Mäntsälän Teatteri on Vuoden Harrastajateatteri

Lue lisää

Velmu-katti toivottaa kaikki tervetulleeksi Lappeenrantaan 8.–11.6.2017.

Valokeilassa nähdään neljän mahtavan päivän aikana useita teatteriesityksiä ja harjoitellaan uusia taitoja työpajoissa. Koulumajoituksessa pääsee tutustumaan muihin harrastajiin teatterin, sirkuksen ja tanssin parissa ja lauantai-illan discossa huima osallistujamäärä bailaa Urheilutalon palloiluhallissa! Suomi 100 -vuoden kunniaksi Valokeilaan voi hakea esityksellä, jossa on jollain tapaa mukana teemana Suomi ennen, tänään tai tulevaisuudessa.

Lue lisää

Harrastajateatterikesän hakijamäärä kasvoi

Jyväskylässä 18.-20.8. järjestettävän Harrastajateatterikesän hakuaika on päättynyt. Harrastajateatterikesään haki yhteensä 26 esitystä.

Lue lisää

Tervetuloa uudistuneille sivuille!

Suomen Harrastajateatteriliiton internet-sivut ja ilme on uudistettu.

Lue lisää

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio VOLTTI 2017 -suojelijoiksi

Lastenkulttuuritapahtuma VOLTTI 2017 on saanut arvovaltaiset suojelijat, tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja presidentin puolison, kirjailija Jenni Haukion.

Lue lisää

Esiintyjäksi Koiramäen eläinpuistoon!

Särkänniemi hakee esiintyjiä!

Lue lisää

Harrastajateatterikesän raati on julkistettu!

Harrastajateatterikesän raati on julkistettu!

Lue lisää

Lastenteatteriryhmä! Hae mukaan Valokeilaan! 

Valokeila – teatterikatselmus on osa lasten ja nuorten suurta kulttuuritapahtuma Volttia.

Lue lisää

Hae mukaan Harrastajateatterikesään!

Hae mukaan Harrastajateatterikesään!

Lue lisää

Yhteistyö Veikkauksen kanssa jatkuu vuonna 2017

Veikkauksen kanssa toteutettavaan markkinointikampanjaan voivat hakea kaikki halukkaat Suomen Harrastajateatteriliiton jäsennäyttämöt. Veikkaus osallistuu yhteistyöhön tarjoamalla markkinointi- ja mainontapalveluita. Kohdeasiakkaita ovat Veikkauskortin omaavat, täysi-ikäiset henkilöt.

Lue lisää

Suomen Harrastajateatteriliitto jatkaa yhteistyötä Veikkaus Oy:n kanssa vuonna 2017

Veikkauksen kanssa toteutettavaan markkinointikampanjaan voivat hakea kaikki halukkaat Suomen Harrastajateatteriliiton jäsennäyttämöt.

Lue lisää

Riihimäen Nuorisoteatteri palkittiin Lapsenpäivä-palkinnolla

Lapsenpäivä-palkinto myönnettiin Riihimäen Nuorisoteatterille.

Lue lisää