SPOTTI – Lasten ja nuorten teatteripäivät

SPOTTI on ilontäyteinen lasten ja nuorten tapahtuma, jossa koko Riihimäen kaupunki vallattiin teatterihulinalla 14.-15.5.2022.

SPOTTI-festivaaleilla tapahtui paljon! Ohjelmassa oli upeiden esitysten lisäksi muun muassa avajaiset, disco sekä päätösjuhla. Tapahtumassa oli tarjolla esitysten lisäksi myös erilaisia hauskoja teatteriaiheisia työpajoja. 

Tapahtuman suojelijana oli näyttelijä Kiti Kokkonen. —Suojelija on kunniatehtävä, jonka otan kiitollisena vastaan ja varsinkin, kun kyseessä on lapset ja nuoret esittävän taiteen kentällä. Vuorovaikutus on yksi merkittävimmistä peruspilareista, kun pyritään vaalimaan yhteiskunnallista sopusointua ja ilmaisu kaikissa muodoissaan tuo meitä lähemmäs toisiamme. Eläköön teatteri ja esittävä taide – ja erityisesti lapset ja nuoret, jotka tekevät maailmasta sukupolvesta toiseen kauniimman, summasi Kokkonen ajatuksiaan suojelijan tehtävästä.

SPOTTI -lasten ja nuorten teatterifestivaalin raadissa olivat ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen, näyttelijä Jaana Saarinen, stand up -koomikko sekä teatteriopettaja Heikki Vilja ja ohjaaja Mikko Kaukolampi.

Tutustu raatiin täältä.

SPOTTI- Lasten ja nuorten teatteripäivät siirrettiin koronan vuoksi vuodelta 2021 vuoteen 2022.  SPOTTIa järjestävät yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa Riihimäen kaupunki, Riihimäen Nuorisoteatteri ja Riihimäen Teatteri. Tapahtumaa on järjestetty kahden ja kolmen vuoden välein jo 42 vuotta.

Suomen Harrastajateatteriliitto tuki tapahtumaan osallistuvia jäsenryhmiään

Jokaisella SPOTTIIN osallistuvalla Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterin ryhmällä on mahdollisuus saada enintään 300€ suuruinen festivaalituki toteutuneista kuluista. Festivaalitukea voi käyttää matkakuluihin ja festivaalin teatteriesitysten pääsylippuhankintoihin. Tilitys tapahtuu festivaalin jälkeen toteutuneiden kulujen kuitteja vastaan.

Festivaalituen edellytykset:

  • Tuen hakija on tapahtumassa esiintyvä ryhmä, jonka jäsenet ovat ostaneet osallistumispaketin
  • Ryhmä on Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterin alaisuudessa
  • Matkat maksetaan toisen matkustusluokan mukaisesti (esim. junaliput/bussin vuokra)
  • Matka-avustus maksetaan jälkikäteen tilitystä vastaan.

Lue vuoden 2022 tapahtuman päätöstiedote täältä: Spotti päätöstiedote

Osallistumismaksut

Osallistuminen pe-su

65€/hlö SHT jäsenet 90€/hlö Muut

Osallistuminen la-su 

60€/hlö SHT jäsenet 80€/hlö Muut

Osallistumismaksut sisältävät koulumajoituksen, ruokailut, työpajat ja muun oheisohjelman (ei esityksiä).

Esitysliput ennakkoon ostettuna 3€/kpl, ovelta 6€/kpl. Liput tulevat myyntiin myöhemmin.