SPOTTI – Lasten ja nuorten teatteripäivät

SPOTTI – Lasten ja nuorten teatteripäivät tulevat taas!

SPOTTI on ilontäyteinen lasten ja nuorten tapahtuma, jossa koko Riihimäen kaupunki vallataan teatterihulinalla 8.-9.5.2021. SPOTTI-festivaaleilla tapahtuu paljon! Ohjelmassa on upeiden esitysten lisäksi muun muassa avajaiset, disco sekä päätösjuhla. Tapahtumassa on tarjolla esitysten lisäksi myös erilaisia hauskoja teatteriaiheisia työpajoja. Työpajojen sisällöt ja aiheet julkaistaan myöhemmin.

Tapahtuman suojelijana on näyttelijä Kiti Kokkonen. —Suojelija on kunniatehtävä, jonka otan kiitollisena vastaan ja varsinkin, kun kyseessä on lapset ja nuoret esittävän taiteen kentällä. Vuorovaikutus on yksi merkittävimmistä peruspilareista, kun pyritään vaalimaan yhteiskunnallista sopusointua ja ilmaisu kaikissa muodoissaan tuo meitä lähemmäs toisiamme. Eläköön teatteri ja esittävä taide – ja erityisesti lapset ja nuoret, jotka tekevät maailmasta sukupolvesta toiseen kauniimman, summaa Kokkonen ajatuksiaan suojelijan tehtävästä.

SPOTTI -lasten ja nuorten teatterifestivaalin raati on myös julkaistu. Raatiin astuvat näyttelijä Jenni Kokander, ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen, taikuri Jarmo Luttinen ja stand up -koomikko sekä teatteriopettaja Heikki Vilja.

Tutustu raatiin täältä.

Tapahtuman esiintyjähaku on käynnissä!

Esiintyjähaku on avoinna 8.10.2020-31.1.2021. Tapahtumaan haetaan sähköisellä lomakkeella, johon liitetään linkki esitystallenteeseen (Youtube / Google Drive). Täytäthän hakulomakkeen huolellisesti.

HAKULOMAKKEESEEN PÄÄSET TÄSTÄ LINKISTÄ

Tapahtuman ohjelmiston valitsee Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja Sanna Saarela ja ohjelmisto julkaistaan maaliskuun lopulla. Tapahtumassa esityksistä palautetta antaa ammattilaisraati, joka julkaistaan myöhemmin. Esityspaikkoina toimivat Kino Sampo, Verstas-näyttämö (black box) ja Riihimäen Teatteri. Ryhmillä tulee olla omat vastuuhenkilöt ja -ohjaajat mukanaan koko tapahtuman ajan. Esiintymispaikka- ja aika osoitetaan järjestäjän puolesta.

Tapahtuman osallistumismaksu on 70€/hlö pe-su tai 65€/hlö la-su

Osallistumispaketti sisältää:

  • Koulumajoituksen
  • Ruokailut päivien aikana: Lauantaina: lounas, päivällinen, iltapala Sunnuntai; aamupala, lounas
  • 1 valinnaisen työpajan
  • Ohjelmallinen iltadisco (pientä tarjoilua)
  • Kulkueeseen osallistumisen ja avajaisohjelman
  • Raadin palautteen

Raati jakaa myös ensimmäistä kertaa 1000 €:n kannustuspalkinnon valintansa mukaan, joko yhdelle tai useammalle ryhmälle tai esiintyjälle. Palkinto tai palkinnot ja kunniamaininnat jaetaan päätösjuhlassa.

Suomen Harrastajateatteriliitto tukee tapahtumaan osallistuvia jäsenryhmiään

Jokaisella SPOTTIIN osallistuvalla Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterin ryhmällä on mahdollisuus saada enintään 300€ suuruinen festivaalituki toteutuneista kuluista. Festivaalitukea voi käyttää matkakuluihin ja festivaalin teatteriesitysten pääsylippuhankintoihin. Tilitys tapahtuu festivaalin jälkeen toteutuneiden kulujen kuitteja vastaan.

Festivaalituen edellytykset:

  • Tuen hakija on tapahtumassa esiintyvä ryhmä, jonka jäsenet ovat ostaneet osallistumispaketin
  • Ryhmä on Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterin alaisuudessa
  • Matkat maksetaan toisen matkustusluokan mukaisesti (esim. junaliput/bussin vuokra)
  • Matka-avustus maksetaan jälkikäteen tilitystä vastaan.

Lisämaksusta: Pääsyliput esiintyville ryhmille etukäteen tilattuna ja laskutettuna 3€/kpl.

Liput paikan päältä ostettuna 6 €/kpl

SPOTTI – Lasten ja nuorten teatteripäivät järjestää Suomen Harrastajateatteriliitto yhteistyössä Riihimäen kaupungin, Riihimäen Nuorisoteatterin ja Riihimäen Teatterin kanssa. Suomen Harrastajateatteriliitto on järjestänyt SPOTTI:a jo 42 vuoden ajan.

Tapahtuman järjestäjätahot seuraavat tarkasti viranomaisten turvallisuusohjeistuksia ja -suosituksia liittyen koronatilanteeseen.