SPOTTI – Lasten ja nuorten teatteripäivät

SPOTTI – Lasten ja nuorten teatteripäivät siirtyvät vuoteen 2022.

SPOTTI- Lasten ja nuorten teatteripäivät on päätetty siirtää vuoteen 2022. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 8.-9.5.2021 Riihimäellä. SPOTTIa järjestävät yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa Riihimäen kaupunki, Riihimäen Teatteri ja Riihimäen Nuorisoteatteri. Tapahtumaa on järjestetty kahden ja kolmen vuoden välein jo 42 vuotta.

 

SPOTTI on ilontäyteinen lasten ja nuorten tapahtuma, jossa koko Riihimäen kaupunki vallataan teatterihulinalla 14.-15.5.2022. SPOTTI-festivaaleilla tapahtuu paljon! Ohjelmassa on upeiden esitysten lisäksi muun muassa avajaiset, disco sekä päätösjuhla. Tapahtumassa on tarjolla esitysten lisäksi myös erilaisia hauskoja teatteriaiheisia työpajoja. Työpajojen sisällöt ja aiheet julkaistaan myöhemmin.

Tapahtuman suojelijana on näyttelijä Kiti Kokkonen. —Suojelija on kunniatehtävä, jonka otan kiitollisena vastaan ja varsinkin, kun kyseessä on lapset ja nuoret esittävän taiteen kentällä. Vuorovaikutus on yksi merkittävimmistä peruspilareista, kun pyritään vaalimaan yhteiskunnallista sopusointua ja ilmaisu kaikissa muodoissaan tuo meitä lähemmäs toisiamme. Eläköön teatteri ja esittävä taide – ja erityisesti lapset ja nuoret, jotka tekevät maailmasta sukupolvesta toiseen kauniimman, summaa Kokkonen ajatuksiaan suojelijan tehtävästä.

SPOTTI -lasten ja nuorten teatterifestivaalin raati on myös julkaistu. Raatiin astuvat näyttelijä Jenni Kokander, ohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen, taikuri Jarmo Luttinen ja stand up -koomikko sekä teatteriopettaja Heikki Vilja.

Tutustu raatiin täältä.

 Tapahtumaan haetaan sähköisellä lomakkeella, johon liitetään linkki esitystallenteeseen (Youtube / Google Drive). Hakulomake julkaistaan myöhemmin vuonna 2021.

Tapahtuman ohjelmiston valitsee Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja Sanna Saarela ja ohjelmisto julkaistaan maaliskuun lopulla. Tapahtumassa esityksistä palautetta antaa ammattilaisraati, joka julkaistaan myöhemmin. Esityspaikkoina toimivat Kino Sampo, Verstas-näyttämö (black box) ja Riihimäen Teatteri. Ryhmillä tulee olla omat vastuuhenkilöt ja -ohjaajat mukanaan koko tapahtuman ajan. Esiintymispaikka- ja aika osoitetaan järjestäjän puolesta.

Suomen Harrastajateatteriliitto tukee tapahtumaan osallistuvia jäsenryhmiään

Jokaisella SPOTTIIN osallistuvalla Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterin ryhmällä on mahdollisuus saada enintään 300€ suuruinen festivaalituki toteutuneista kuluista. Festivaalitukea voi käyttää matkakuluihin ja festivaalin teatteriesitysten pääsylippuhankintoihin. Tilitys tapahtuu festivaalin jälkeen toteutuneiden kulujen kuitteja vastaan.

Festivaalituen edellytykset:

  • Tuen hakija on tapahtumassa esiintyvä ryhmä, jonka jäsenet ovat ostaneet osallistumispaketin
  • Ryhmä on Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterin alaisuudessa
  • Matkat maksetaan toisen matkustusluokan mukaisesti (esim. junaliput/bussin vuokra)
  • Matka-avustus maksetaan jälkikäteen tilitystä vastaan.