Harrastajateatterikesä

 

Vuoden 2019 ohjelmistoon päätöstiedotteen pääset lukemaan täällä.

Harrastajateatterikesä on laadukas, korkeatasoinen ja intiimi harrastajateatteriryhmien kohtaamis- ja kehittymisfoorumi. Festivaali haastaa teattereita kehittymään vuosi vuodelta. Se tuo esiin valtakunnallisesti korkeatasoista harrastajateatteria – esityksiä, joilla on tarkoitus ja jotka on tehty suurella sydämellä.

Tapahtuman esiraati valitsee hakemusten tallenteen perusteella vuosittain mukaan 6-8 ryhmää. Tapahtumaviikonloppuna esitykset saavat palautetta raadilta, johon kuuluu 2–3 henkilöä. Esiraatiin ja raatiin valitaan henkilöitä, joilla on vankka tarttumapinta harrastajateatteriin, vahva asiantuntemus teatterista sekä aito tahto kehittää harrastajateatteria. Raati jakaa tapahtuman päätteeksi kunniamainintoja ja palkitsee ansioituneimpia esityksiä oman linjansa mukaisesti yhteensä 1 000 eurolla.

Ensimmäisessä Jyväskylän tapahtumassa lanseerattiin myös aktiivista keskustelua herättänyt ”Jälkilöylyt”-foorumi. Jälkilöylyissä yleisö pääsee keskustelemaan nähdyistä esityksistä tuoreeltaan esityksen jälkeen.

Tapahtumapaikkana Jyväskylän kaupunginteatteri

Esitykset nähdään pääsääntöisesti pienellä näyttämöllä, joka on nimensä mukaisesti pieni ja intiimi – siis loistava tila tehdä teatteria lähellä istuvalle yleisölle. Katsomopaikkoja on reilut 90. Tarpeen vaatiessa ja esityksen mahdollistaessa paikkamäärää voidaan kasvattaa noin sataan.

Yhteistyökumppaneina Harrastajateatterikesässä ovat pääjärjestäjän, Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa Jyväskylän kaupunginteatteri sekä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut.

Seuraavan kerran Harrastajateatterikesä järjestetään 21.-23.8.2020 Jyväskylän kaupunginteatterilla.  

Vuoden 2020 valitsija on Taava Hakala. Lue koko tiedote valitsijasta täältä.

Vuoden 2020 raati julkaistaan myöhemmin.

Vuoden 2019 ohjelmiston valitsi teatteritaiteen maisteri, ohjaaja Anssi Valtonen. Tapahtuman raadissa vuonna 2019 olivat Samuli Reunanen, Hanna Liinoja ja Tapani Kalliomäki.

Harrastajateatterikesän omat tapahtumasivut löytyvät osoitteesta www.harrastajateatterikesa.fi.

Hakuaika tapahtumaan on vuosittain helmi-maaliskuussa. Hakuaika vuodelle 2020 julkaistaan myöhemmin.

Vuoden 2018 päätöstiedotteen pääset lukemaan täältä.

Kuvia vuoden 2018 tapahtumasta Eija Jokilahti Photography

Vuoden 2017 päätöstiedotteen pääset lukemaan täältä.

Festivaalituki

Valitut Suomen Harrastajateatteriiiton jäsenryhmät ovat oikeutettuja festivaalitukeen. 


Esiintyvät ryhmät saavat harkinnanvaraista festivaalitukea esiintymismatkasta aiheutuviin kustannuksiin max. 400 euroa/ryhmä. Tuki edellyttää yöpymistä Jyväskylässä ja osallistumista festivaaliohjelmaan. Ryhmille maksetaan tuki tilitystä vastaan jälkikäteen.

Festivaalitukea voi käyttää seuraaviin asioihin:

  • Matkakulut 2. matkustusluokan mukaisesti 

  • Ryhmän yöpymiskuluihin Jyväskylässä 

  • Esitysten pääsylippuihin 


Kuluja joita ei hyväksytä:

  • Ruoka- ja alkoholiostot


Festivaalitukeen liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä Minna Ahlforsiin minna.ahlfors@shtl.fi / 050 – 917 0062

Etkö ole jäsen? Jäseneksi liittymisestä voit olla yhteydessä suoraan Minna Ahlforsiin. Jäsenmaksu on 90€/vuosi ja festivaalituen lisäksi se sisältää paljon muitakin etuja.