Harrastajateatterikesä 

Harrastajateatterikesä on laadukas, korkeatasoinen ja intiimi harrastajateatteriryhmien kohtaamis- ja kehittymisfoorumi. Festivaali haastaa teattereita kehittymään vuosi vuodelta. Se tuo esiin valtakunnallisesti korkeatasoista harrastajateatteria – esityksiä, joilla on tarkoitus ja jotka on tehty suurella sydämellä.

Tapahtuman esiraati valitsee hakemusten tallenteen perusteella vuosittain mukaan 6-8 ryhmää. Tapahtumaviikonloppuna esitykset saavat palautetta raadilta, johon kuuluu 2–3 henkilöä. Esiraatiin ja raatiin valitaan henkilöitä, joilla on vankka tarttumapinta harrastajateatteriin, vahva asiantuntemus teatterista sekä aito tahto kehittää harrastajateatteria. Raati jakaa tapahtuman päätteeksi kunniamainintoja ja palkitsee ansioituneimpia esityksiä oman linjansa mukaisesti yhteensä 1 000 eurolla.

Ensimmäisessä Jyväskylän tapahtumassa lanseerattiin myös aktiivista keskustelua herättänyt ”Jälkilöylyt”-foorumi. Jälkilöylyissä yleisö pääsee keskustelemaan nähdyistä esityksistä tuoreeltaan esityksen jälkeen.

Tapahtumapaikkana Jyväskylän kaupunginteatteri

Esitykset nähdään pääsääntöisesti pienellä näyttämöllä, joka on nimensä mukaisesti pieni ja intiimi – siis loistava tila tehdä teatteria lähellä istuvalle yleisölle. Katsomopaikkoja on reilut 90. Tarpeen vaatiessa ja esityksen mahdollistaessa paikkamäärää voidaan kasvattaa noin sataan.

Yhteistyökumppaneina Harrastajateatterikesässä ovat pääjärjestäjän, Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa Jyväskylän kaupunginteatteri sekä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut.

Harrastajateatterikesän omat tapahtumasivut löytyvät osoitteesta www.harrastajateatterikesa.fi.

Seuraava Harrastajateatterikesä järjestetään Jyväskylän kaupunginteatterilla 19.-21.8.2022. 

Tapahtuman ohjelmiston valitsi Jenni Kokander. Raadissa ovat Sanna Saarela, Riku Saasatamoinen ja Eero Järvinen. Lue lisää valitsijasta ja raadista täältä: Harrastajateatterikesän ohjelmiston valitsee Jenni Kokander

LIPUT TAPAHTUMAAN VOIT HANKKIA TÄÄLTÄ: https://harrastajateatterikesa.fi/lipunmyynti-2/

Festivaalituki

Valitut Suomen Harrastajateatteriiiton jäsenryhmät ovat oikeutettuja festivaalitukeen. 


Esiintyvät ryhmät saavat harkinnanvaraista festivaalitukea esiintymismatkasta aiheutuviin kustannuksiin max. 300 euroa/ryhmä. Ryhmille maksetaan tuki tilitystä vastaan jälkikäteen.

Festivaalitukea voi käyttää seuraaviin asioihin:

  • Matkakulut 2. matkustusluokan mukaisesti 

  • Ryhmän yöpymiskuluihin Jyväskylässä 
 


Kuluja joita ei hyväksytä:

  • Ruoka- ja alkoholiostot


Festivaalitukeen liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä Minna Ahlforsiin [email protected] / 050 – 917 0062

Etkö ole jäsen? Jäseneksi liittymisestä voit olla yhteydessä suoraan Minna Ahlforsiin. Jäsenmaksu on 95€/vuosi ja festivaalituen lisäksi se sisältää paljon muitakin etuja.