Kantaesityspalkinto

Seuraavan kerran palkintoa (Kantaesityspalkinto 2023) voi hakea 1.11.-18.12.2022 ja tällöin kilpailuun voivat tällä kertaa osallistua vuonna 2022 kantaesitetyt näytelmät.
Kantaesityspalkinnon tarkoituksena on kannustaa näyttämöitä tuottamaan uusia kotimaisia näytelmätekstejä. Palkinto on suuruudeltaan 1000 € ja se myönnetään näytelmän esittäneelle teatterille. Palkinto perustuu näytelmätekstiin, ei itse esitykseen. Tekstin pitää olla kirjoitettu näytelmäksi – se ei siis voi olla dramatisointi, eikä käännös muusta kielestä. Kilpailuun voivat osallistua näytelmät, jotka on kantaesitetty Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterissa. 

Kantaesityspalkintoa haetaan sähköisellä hakemuksella. Huomioithan että hakemuksen jättämistä varten tulee olla kirjautuneena jäsenteatterin tunnuksilla sivustolle. Hakemuksessa ilmoitetaan tekstin ja sen kirjoittajan nimi, näyttämö ja yhteystiedot (puhelin, sähköposti), yhteyshenkilön tiedot (puhelin, sähköposti) ja ensi-illan päivämäärä. Hakemuksen liitteeksi lähetetään samalla lomakkeella näytelmäteksti PDF – muodossa ja sivunumeroituna.

Hakemaan pääset tästä linkistä (hakulomake avautuu uuteen ikkunaan).

Vuoden 2022 Kantaesityspalkinnon saajaksi on valittu Lapin ylioppilasteatterin näytelmäteksti Haltija-Keiju-Merenneito-maailman-vahvin-tyttö. Näytelmän on kirjoittanut Maiju Saikkonen ja se on saanut ensi-iltansa Rovaniemellä 31.1.2021. Valinnan teki helsinkiläinen näyttelijä, käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja Misa Palander.

Vuoden 2021 Kantaesityspalkinnon saajaksi on valittu Rantasalmen Nuorisoteatterin teksti Tunteellinen kone. Tunteellisen koneen on kirjoittanut Hanna Suutela ja musiikkidramaturgiasta on vastannut Matti Suomela.

Vuoden 2020 Kantaesityspalkinnon saajaksi on valittu Teaterboulage näytelmällä Babyface. Näytelmän on kirjoittanut Skini Lindgård. Valinnan teki Eija-Irmeli Lahti.

Vuoden 2019 Kantaesityspalkinnon saajaksi on valittu Raahen Teatteri näytelmällä Kahavia! Kahavia! Näytelmän on kirjoittanut Pauli Ylitalo. Valinnan teki Päivä Hammarén-Jokela.

Vuoden 2018 Kantaesityspalkinnon saajaksi valittiin Teatteri Kyröön näytelmä VAPAUDEN HINTA. Näytelmän on kirjoittanutKirsti Manninen ja Jussi-Pekka Aukia. Valinnan teki Seppojuhani Ruotsalainen.

Vuoden 2017 Kantaesitykseksi valittiin Katja Hakalan Teatteri Pystymehtälle kirjoittama ja ohjaama Kultamaan kutsu, kotimaan kaipuu -näytelmä. Valinnan teki Liisa Kosonen.
LISÄTIETOJA

Mari Saarinen, [email protected], puh. 050-4682138