Digitaalinen osaamismerkki on tapa tunnistaa ja antaa tunnustusta esimerkiksi yhdistys- ja harrastustoiminnassa kertyneestä osaamisesta. Merkkiä voi hyödyntää esimerkiksi CV:ssä työpaikkaa hakiessa tai oppilaitosten valintakokeissa oman osaamista esitellessä. Merkkiä voi myös jakaa omissa sosiaalisen median kanavissa, kuten LinkedInissä, Facebookissa tai Twitterissä.

Osaamismerkki on kuva, jonka yhteydessä on tietoja siitä, minkälaista osaamista merkin saaneella henkilöllä on. Merkkejä myöntävät usein erilaiset oppilaitokset, järjestöt sekä yritykset ja niiden käyttö yleistyy jatkuvasti. Merkkejä voi kerätä itselleen monesta eri teemasta. Ilmoitus merkin hyväksymisestä tulee merkkihakemuksen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiin, joka ohjaa rekisteröitymään Open Badge Passport -palveluun. Kaikki saadut merkit löytyvät jatkossa hankilökohtaiselta tililtä kyseisestä palvelusta.

 

 

OSAAMISMERKIN HAKEMINEN

Osaamismerkkiä omasta osaamisesta voi hakea täyttämällä sähköisen merkkihakemuksen. Tällä hetkellä Suomen Harrastajateatteriliitto myöntää yhdistyksen  puheenjohtajan, taloudenhoitajan ja sihteerin merkkiä yhdessä Kansalaisfoorumin ja Suomen Nuorisoseurojen kanssa. Merkkejä voivat hakea kaikki kyseisissä tehtävissä erilaisissa yhdistyksissä toimineet henkilöt. Hakija saa osaamismerkin tai ohjeistusta oman osaamisen tai hakemuksen täydentämiseen kuukauden kuluessa merkkihakemuksen lähettämisestä.

Merkkeihin ja niiden hakemiseen voi tutustua tarkemmin Kansalaisfoorumin verkkosivuilla.