Avustukset

Harrastajateattereiden ahdinko syvenee, tuotannot ovat jäissä ja pikaisia toimia tarvitaan. Tästä syystä Suomen Harrastajateatteriliitto on tehnyt poikkeuksellisen päätöksen:

Vuoden 2021 tuotantoavustuksia ja koulutusavustuksia ei jaeta, vaan kaikki rahat yhdistetään yhdeksi korona-hätäavustukseksi.

Summa ei siltikään ole suuri, mutta toivomme sen auttavan niitä teattereita, jotka ovat pahimmassa pulassa. Liitto jatkaa edelleen jokapäiväisiä toimia suuremman avustuspotin saamiseksi valtiolta.

Hakuaika päättyi 15.3.2021. Päätökset tehdään ja niistä tiedotetaan hakijoita viikolla 12. Avustusta jaetaan yhteensä 18 000€.

(Huom! Hakuaikaa pidennetty alkuperäisestä ja uusi tieto päivitetty 11.2.)

Suomen Harrastajateatteriliitto tukee jäsenteattereidensa toimintaa tuotanto- ja koulutusavustuksilla.

Tuotantoavustuksia voivat hakea kaikki Suomen Harrastajateatteriliiton jäsennäyttämöt. Tuotantoavustuksia haetaan vuosittain, poikkeuksena vuosi 2021, jolloin tuotanto- ja koulutustukea ei jaeta vaan varata käytetään koronatuen antamiseen.

Tuotantoavustusta myönnetään esitysten tuotanto- ja palkkakustannuksiin. Avustusta ei myönnetä näyttämön perustoimintaan, kuten vuokriin, siivouksiin, laitehankintoihin tai elintarvikkeisiin. Avustusta hakevan esityksen ensi-ilta tai koulutus voi olla myös ennen haun päivämäärää. Kiinnittäkää huomiota talousarviota laatiessanne, että teille mahdollisesti myönnetty Suomen Harrastajateatteriliiton avustus on vain osa tuotoista.

Tuotantoavustusten lisäksi tukea voi saada jäsenteattereidemme kouluttautumiseen. Tukea voi saada hakemalle sitä lyhyillä perusteluilla koulutus- ja ohjaustoimikunnalta. Koulutus- ja ohjaustoimikunta tekee päätöksen hakemuksen perusteella. Tuen määrä on 375 € / teatteri ja tuen ehtona on, että koulutus järjestetään Suomen Harrastajateatteriliiton kautta.

Avustukset myöntää Suomen Harrastajateatteriliiton koulutus- ja ohjaustoimikunta.

LISÄTIETOJA

Tuontantoavustukset: Minna Ahlfors, [email protected], puh. 050-917 0062

Koulutustuet, [email protected], puh.050 468 2138