Avustukset

 

Suomen Harrastajateatteriliitto tukee jäsenteattereidensa toimintaa tuotanto- ja koulutusavustuksien lisäksi myös kriisiavustuksilla

 

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne Suomessa on aiheuttanut monille harrastajateattereille taloudellisen kriisin. Teatterit ovat joutuneet perumaan esityksensä ja tulot ovat jääneet saamatta. Tämän vuoksi Suomen Harrastajateatteriliiton hallitus päätti poikkeuksellisesti vielä vuonna 2022 jakaa tuotanto- ja koulutusavustusten rinnalla kriisiavustuksia. Kriisiavustukset ovat tarkoitettu äärimmäisen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa oleville teattereille. Kriisiavustusten liitteeksi tarvitaan viimeksi vahvistettu tase ja tuloslaskelma. Kriisiavustus on tarkoitettu akuutteihin erääntyviin laskuihin. Myönnetyt kriisiavustukset maksetaan heti tilitystä vastaan, kun päätökset on tehty.

Pääosin avustukset jaetaan tuotantoavustuksina. Liitto haluaa tukea ja kannustaa niitä teattereita, jotka toimivat haastavissa olosuhteissa. Avustuksia voivat hakea kaikki Suomen Harrastajateatteriliiton jäsennäyttämöt.

Tuotantoavustusta myönnetään esitysten tuotanto- ja palkkakustannuksiin. Avustusta ei myönnetä näyttämön perustoimintaan, kuten vuokriin, siivouksiin, laitehankintoihin tai elintarvikkeisiin. Avustusta hakevan esityksen ensi-ilta tai koulutus voi olla myös ennen haun päivämäärää. Kiinnittäkää huomiota talousarviota laatiessanne, että teille mahdollisesti myönnetty Suomen Harrastajateatteriliiton avustus on vain osa tuotoista. Tuotantoavustukset ovat suurudeltaan luokkaa 500-2000€ / teatteri.

Tuotanto- ja kriisiavustusten lisäksi tukea voi saada jäsenteattereidemme kouluttautumiseen. Tukea voi saada hakemalle sitä lyhyillä perusteluilla koulutus- ja ohjaustoimikunnalta. Koulutus- ja ohjaustoimikunta tekee päätöksen hakemuksen perusteella. Tuen määrä on 375 € / teatteri ja tuen ehtona on, että koulutus järjestetään Suomen Harrastajateatteriliiton kautta.

Avustukset myöntää Suomen Harrastajateatteriliiton koulutus- ja ohjaustoimikunta.

HAE AVUSTUSTA TÄÄLTÄ Hakuaika avoinna 15.4.2022 saakka. Huom! Vaatii kirjautumisen jäsentunnuksilla.

LISÄTIETOJA

Tuontantoavustukset: Minna Ahlfors, [email protected], puh. 050-917 0062

Koulutustuet, [email protected], puh.050 468 2138