Suomen Harrastajateatteriliitto tuotti vuosia painettua valtakunnallista Kesäteatteriopasta. Yleisölle ilmainen opas on ollut suosittu yleisön keskuudessa ja se on viety käsistä joka vuosi parissa viikossa. Kesäteatterioppaan tuottamisesta omana painettuna julkaisunaan kuitenkin päätettiin luopua vuonna 2018 ilmoittajamäärien tasaisen laskemisen ja postitus-ja painatuskulujen nousun myötä. ”-Opas ei anna tällaisenaan myöskään enää edustavaa otosta maamme valtakunnallisesti upeasta kesäteatteritarjonnasta”, kommentoi toiminnanjohtaja Merja Laaksovirta tuolloin muutoksen syitä.

Kesäteatterioppaan sijasta tarjottiin vuonna 2019 Repliikki-lehden liitteen ilmestyvää ilmoittajilleen erittäin edullista Kesäteatterit-liitettä. ”-Liito on pyrkinyt tarjoamaan teattereille mahdollisuuden edulliseen valtakunnallisena ilmestyvään painettuun julkaisuun. Ymmärrettävästi valtakunnallinen markkinointi ei ole teattereiden markkinoinnissa korkeimmalla tasolla, vaan erilaiset paikalliset ja seudulliset julkaisut ovat heille tehokkaampi väylä tuoda ohjelmistoaan esiin. Tästä syystä vuonna 2020 myös kesäteatteriliitteestä on päätetty luopua”, kertoo Laaksovirta.  Liitteen ja oppaan tilalla liitto keskittyy yhä enemmän tuomaan kesäteattereita esiin sähköisessä tiedottamisessaan sekä sosiaalisen median kampanjoilla. Lisäksi Repliikki-lehdessä huomioidaan kesäteattereita numerossa 2/2020.

Osallistu #kesäteatterikansa -kampanjaan!

Kampanjalla on tarkoitus tuoda esiin kesäteatteritoimintaa valtakunnallisesti. Kampanjassa sekä teatterin tekijät että kokijat voivat jakaa tuntojaan kesäteatterista sosiaalisessa mediassa käyttämällä hashtagia #kesäteatterikansa. Liito kokoaa yhteen kampanjan julkaisuja säännöllisesti omilla tiedotuskanavillaan esimerkiksi instagramissa ja facebookissa.