Vuoden Harrastajateatteri

Teidänkö teatterinne vuoden harrastajateatteriksi?

Vuoden Harrastajateatteria haetaan vuosittain. Palkintoa voivat hakea kaikki Suomen Harrastajateatteriliiton jäsenteatterit. Vuoden Harrastajateatteri saa palkinnoksi 1000 euron stipendin ja kunniakirjan sekä näkyvyyttä Suomen Harrastajateatteriliiton tiedotuksessa.

Harrastajateatterit saavat tehdä ehdotuksia palkinnon saajaksi perustellen esitystään lyhyesti ja ytimekkäästi. Ehdota vuoden harrastajateatteriksi teatteria, jonka taiteellinen kunnianhimo ja teatterin asema oman paikkakuntansa henkisenä vaikuttajana yleisön tai muun yhteistyön kautta on mielestäsi merkittävä. Teatterin toimintaa tulee tarkastella erityisesti palkinnonjakovuotta edeltävän vuoden ajalta.

Vuoden Harrastajateatterin valinnasta vastaa Suomen Harrastajateatteriliiton hallituksen jäsenistä koostuva työryhmä.

Seuraavan kerran Vuoden Harrastajateatteria haetaan 1.11.2022-15.1.2023. (Vuoden Harrastajateatteri 2023 – palkinto). Hakulomakkeen pääsee täyttämään kirjautumalla sivustolle teatterin jäsentunnuksilla.

Huom! Jos lomakkeen lähettämisessä on haasteita, tarkista että liitteet eivät ole kooltaan kovin suuria, tämä hidastaa lomakkeen toimimista. Liitteet voi myös lähettää erikseen sähköpostitse sht(at)shtl.fi.

Hakemaan pääset tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

 

Vuoden 2022 Harrastajateatteriksi valittiin Tukkateatteri

Vuoden 2021 Harrastajateatteriksi valittiin Reisjärven Harrastajateatteri ReTé

Vuoden 2020 Harrastajateatteriksi valittiin Lapin ylioppilasteatteri

Vuoden 2019 Harrastajateatteriksi valittiin Salon Teatteri

Vuoden 2018 Harrastajateatteriksi välittiin Teatteri Lapua

Vuoden 2017 Harrastajateatteriksi valittiin Mäntsälän Teatteri.