Suomen Harrastajateatteriliitto uudistaa kesäteatteritiedotustaan

Suomen Harrastajateatteriliito tuo esiin valtakunnallista kesäteatteritoimintaa vuosittain. – ”Maassamme on poikkeuksellisen voimakas kesäteatteritarjonta”, iloitsee Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja Merja Laaksovirta. Suomen Harrastajateatteriliiton lähes 500 jäsenteatterissa kesäteatteritoimintaa on hänen arvionsa mukaan valtaosassa vuosittain.

Liitto on tuottanut vuosittain painettua Kesäteatteriopasta. Yleisölle ilmainen opas on ollut suosittu yleisön keskuudessa ja se on viety käsistä joka vuosi parissa viikossa. Kesäteatterioppaan tuottamisesta omana painettuna julkaisunaan on kuitenkin päätetty luopua vuonna 2018.

”-Oppaan ilmoittajamäärät ovat laskeneet tasaisesti usean vuoden ajan ja tämä yhdistettynä kasvaviin postitus- ja painatuskuluihin johti oppaan tuottamisen tappiollisuuteen. Opas ei anna tällaisenaan myöskään enää edustavaa otosta maamme valtakunnallisesti upeasta kesäteatteritarjonnasta”, kertoo Merja Laaksovirta.  ”-Nyt etsitään uudenlaisia tapoja tuoda kesäteatteria esiin ja kokonaan kesäteattereiden esittelystä ei luovuta. Vuoden 2019 esite painetaan Repliikki-lehden liitteenä”, Laaksovirta jatkaa.

Kesäteatteriesite ilmestyy Repliikki-lehden 2/2019 välissä lisäliitteenä kesäkuun alussa. Lehden ilmestymisaikataulua aikaistetaan, jotta se palvelee paremmin myös ensimmäisinä̈ ensi-iltansa saavia kesäteattereita. Lehden liitteenä esitteen tuotantokustannukset ovat pienemmät ja näin ollen myös ilmoitusten hinta laskee reilusti. Jäsenhinnalla ilmoituksen saa hintaan 55€/ilmoitus valmiilla materiaalilla. Ilmoitus on mahdollista myös taitattaa Suomen Harrastajateatteriliitolla ja silloin kuluihin lisätään 50€/ilmoitus. Liite julkaistaan myös sähköisenä versiona ja sitä tuodaan näkyväksi kaikessa Suomen Harrastajateatteriliiton tiedotuksessa.

Repliikki-lehti on Suomen Harrastajateatteriliiton tuottama teatterialan tiedotuslehti. Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa painettuna ja sähköisesti. Lehteä tilaavat teatteritoimijoiden lisäksi useat kulttuuritoimijat ja kirjastot maanlaajuisesti.

Kesäteatteriliitteen lisäksi Suomen Harrastajateatteriliitto nostaa kesäteattereita esiin sosiaalisessa mediassa #kesäteatterikansa – kampanjalla, jossa on tarkoitus tuoda esiin kesäteattereiden toimintaa heidän omasta näkökulmastaan. Myöskään kesäteatterioppaan paluuta takaisin ei poissuljeta kokonaan.

Kesäteatteriliitteeseen otetaan vastaan varauksia ja ilmoituksia 8.5. saakka.

Lisätietoja täältä.