Opetus – ja kulttuuriministeriön tiedote 17.11.2016

Lastenkulttuurin tekijöitä palkittiin Lapsenpäivä-palkinnoilla ja Lastenkulttuurin valtionpalkinnoilla.
Lapsenpäivä-palkinto myönnettiin lastenkulttuurikeskuksille Louhimo & Bark sekä Riihimäen Nuorisoteatterille.

Valtionpalkinnot myönnettiin graafinen suunnittelija, kuvittaja Elina Warstalle ja DOKKINO-elokuvatapahtumalle. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi palkinnot torstaina 17. marraskuuta Helsingissä. Tilaisuudessa jaettiin myös Taiteen edistämiskeskuksen #taideonlasten-teemavuoden erityispalkinto, joka myönnettiin Oulussa toimivalle kehitysvammaisten Hymyreppu-kuorolle. Suuruudeltaan 5 000 euron arvoisen palkinnon jakoi #taideonlasten-teemavuoden suojelija, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.
Lapsenpäivä-palkinnon myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö. Palkinto myönnetään vuosittain yhteisölle taideharrastuksen ja -kasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä. Molemmat palkinnonsaajat saivat 8 500 euroa. Lastenkulttuurin valtionpalkinto on Taiteen edistämiskeskuksen myöntämä tunnustus kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä lastenkulttuurityöstä. Molemmat palkinnonsaajat saivat 15 000 euroa. Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista.
Lapsenpäivä-palkintojen palkintoperustelut:

Riihimäen Nuorisoteatteri on vuonna 1991 perustettu laajaa teatteritaiteen perusopetusta antava harrastajateatteri, jossa opiskelee 500 lasta ja nuorta. Teatteriharrastamisen voi aloittaa jo hyvin nuorena nuorisoteatterin satutuntiryhmässä (0-5-vuotiaat) ja tenavateatteriryhmässä (3-5-vuotiaat).

Teatterin tavoite on antaa lapsille mahdollisuus opiskella pitkäjänteisesti teatteritaidetta. Teatterin ohjelmatarjonta on vilkasta ja monipuolista. Oppilaat pääsevät myös ohjaamaan esityksiä. Nuorisoteatterilla on merkittävä rooli harrastamisen edistäjänä ja teatterikokemusten antajana. Teatterin toiminta on laajentunut Hyvinkäälle ja Lopelle.

Riihimäen Nuorisoteatteri on Suomen Harrastajateatteriliiton jäsen.