Kulttuuri on tärkeämpää – Suomen Harrastajateatteriliitto liittyy Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ryn jäseneksi

 

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry on vuonna 2018 toimintansa aloittanut kulttuurin ja taiteen edunvalvoja. KULTA ry:n muodostaa lähes 40 jäsenen joukko kulttuurialan tuki- ja tuottajaorganisaatioita.
 
KULTA ry:n ydintehtävä on parantaa kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista arvostusta ja taloudellisia toimintaedellytyksiä valtakunnallisesti. Toiminnan keskiössä ovat kulttuuri- ja taidebudjetin kasvattaminen, luovien alojen merkityksen nostaminen ja kulttuurihyvinvoinnin edistäminen.
 
Suomen Harrastajateatteriliitto liittyy KULTA ry:n jäseneksi vuoden 2024 alusta.
– Tulevaisuuden näkymät kulttuurikentällä ovat erityisesti valtion rahoituksen näkökulmasta huolestuttavat. Tarvitsemme kaikki voimat suunnan kääntämiseen ja siksi myös SHT astuu riviin KULTA ry:n muiden jäsenten kanssa. Meidän tärkein tehtävämme on tuoda esiin ainutlaatuinen ja harrastajateatteritoiminta ja sen myötä harrastajateatterikentän ääni neuvottelupöytiin, avaa SHT:n toiminnanjohtaja Sanna Saarela liiton hallituksen päätöstä liittymisestä.