Kurjat – Les Misérables

Pysäyttävä puheteatteriversio rakastetusta klassikkoteoksesta
 
Ranska on polvillaan vuonna 1815. Kaltoinkohdeltu rangaistusvanki Jean Valjean vapautuu viruttuaan lähes kaksi vuosikymmentä pakkotyössä kaleeriorjana. Katkeran Valjeanin elämä muuttuu, kun hän tapaa Piispa Bienvenun ja saa uuden mahdollisuuden elämässään. Valjean haluaa levittää saamaansa hyvää muille kaupunkilaisille, mutta kaikkia hän ei voi pelastaa. Valjean kohtaa Fantinen, joka etsii turvaa ja elantoa tarjotakseen pienelle Cosette-tyttärelleen ihmisarvoisen elämä. Kohtaaminen tulee muuttamaan Cosetten elämän.
 
Vuosikymmenen kuluttua rakkaus ja kapina kytee Pariisissa. Cosette tapaa Mariuksen ja samaan aikaan pariisilaisopiskelijat mellakoivat traagisin seurauksin. Moniulotteisen tarinan ihmiskohtalot kietoutuvat lopulta toisiinsa. Mutta millaisia seurauksia on valinnoilla, joita näytelmän hahmot joutuvat tekemään?
 
Victor Hugon Kurjat on yksi eurooppalaisen kirjallisuuden suurimmista klassikoista. Se on ravisuttava kertomus epäoikeudenmukaisuudesta, mutta myös armollisuudesta ja lähimmäisenrakkaudesta. Suomen ensimmäisen puheteatteriversion on dramatisoinut Minna-Stiina Saaristo-Vellinki ja Salon Teatteriin sen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Johanna Parkkinen. Parkkisen ohjaus tutkii ihmisluonnon synkkiä ja valoisia puolia sekä arvovalintojen kauaskantoisia vaikutuksia.
 
Esityspäivät: www.salonteatteri.com/kurjat

Liput: www.lippu.fi tai [email protected] / 044 031 6055 (ti-pe klo 10-16)

Esityksen kesto: n. 3 h 15 min (sis. väliajan)

Suosittelemme esitystä yli 12-vuotiaille.

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.
 

Nimi: Kurjat – Les Misérables
Kirjailija: Victor Hugo
Ohjaus: Johanna Parkkinen
Ensi-ilta: 17.09.2022
Milloin: 17.9.–26.11.2022
Teatteri: Salon Teatteri
Osoite:
Kotisivut: https://www.salonteatteri.com/kurjat