Lämpimästi tervetuloa SPOTTI -lasten ja nuorten teatteripäiville Riihimäelle. Alta voit tutustua tämän vuoden ohjelmistoon. Lippuja esityksiin voi ostaa 14.4. alkaen NetTicketistä 6€/kpl. Ovilta myydään vain jäljelle jääneet liput, joten paikat kannattaa varata ajoissa.

Lauantai 14.5.2022

Avajaiset

Tervetuloa SPOTTIIN! Ohjelmallinen avajaistuokio järjestetään HUOM! ennakkotiedosta poiketen Kauppakeskus Majakassa lauantaina klo 10.00.

Pääsisäänkäynnit: Hämeenkatu 25-27, Kauppakatu 8, Välikatu, ja Kauppakuja

Runar ja Kyllikki

Riihimäen Nuorisoteatteri / 1h 20min / Kino Sampo klo 11.00. Suositusikäraja 12v.

Jussi Kylätaskun vuonna 1974 kirjoittama näytelmä on yksi suomalaisen näytelmäkirjallisuuden klassikoista. Tarina pohjautuu osittain Kyllikki Saaren selvittämättä jääneeseen murhaan.

Tarinassa Runar kärsii yksinäisyydestä, sillä tiivis kyläyhteisö ei hyväksy herkkää nuorukaista. Juuri ripille päässyt Kyllikki taas tuntuu olevan liiankin suosittu yhteisössä. Ainakin miespuolisten jäsenten silmissä. Runar ja Kyllikki yrittävät taistella oman olemassaolonsa puolesta auttaen toisiaan. He rakastavat vilpittömästi toisiaan, mutta aina rakkaus ei riitä toisen suojelemiseen.

Harriet Brown: Kolme

Teatterikoulu Timotei / 1h / Verstas klo 11.30

Kolme käsittelee nuoruutta, ystävyyttä ja rakkaudenkaipuuta. Näytelmän omintakeinen rakenne avaa upean ikkunan ihmismielen kahteen hyvin erilaiseen todellisuuteen: siihen, mitä me sanomme ja toisaalta siihen, mitä me ajattelemme.

Böön aunt ja setä

Narrin Näyttämö / 25 min / Kino Sampo klo 14.00

Viisi kovia kokenutta kokoontuu, mite se nyt niin meni, mikä siihen johti ja miten se vaikuttaa? Avautumassa ja avaamassa tapahtumaketjuja – pullonkerääjä Jallu, agentti Ali, ehkä Jeesuksen jengissä pelaava Anna-Riikka, toimittaja Rosalie ja ryhmän vetäjänä mahdollisesti kansallismielinen Aatu. Mukana myös kahden suunnan liikennettä kakkosessa.

Nuotiolla

Lapuan Taidekoulu / 20 min / Verstas klo 14.30 

Viisi tyttöä kertoo nuotion ääressä tarinoita toisilleen. Nuotion valo heijastaa tarinoiden varjot eläväksi. Tarinoissa seikkaillaan temppelin labyrintissa, paetaan sodan jaloista ja kuljetaan pitkä matka luonnon keskellä. Esitys on toteutettu tanssien ja varjoteatterin keinoin. Esiintyjät ovat itse käsikirjoittaneet ja suunnitelleet esityksen sekä valmistaneet siinä tarvittavat lavasteet.

Toisenlaiset prinsessat

Mäntyharjun Nuorisoteatteri / 45 min / Kino Sampo klo 16.00

Toisenlaiset prinsessat tuo Grimmin veljesten kirjoittaman sadun Kaksitoista tanssivaa prinsessaa nykypäivään, jossa prinsessat eivät enää kanna kruunua vaan sen sijaan pelaavat jalkapalloa ja jääkiekkoa, skeittaavat, larppaavat ja pelastavat prinssejä. Näytelmä leikittelee ajatuksella prinsessuudesta ja siitä, millainen on oikeanlainen prinsessa. Kenties prinsessana oleminen ei tarkoitakaan kauniita asuja ja tanssiaisia vaan oikea prinsessa onkin sydämessään rohkea, jalo ja hyväntahtoinen? Kenties riittää, että on vain oma itsensä?

Kirjasto

Nutturlan Makasiiniteatteri Lapset / 25 min / Verstas klo 16.30

Lapset keksivät erilaisia roolihahmoja ja paikan, joita he haluavat näytelmässä olevan ja sen pohjalta ohjaaja kirjoitti lapsille pienen näytelmän. Näytelmässä nähdään mm. ilkeä kirjastotäti, kirjastokissa, lukukoira, poliisi, rallimummo, hippimummo, rokkimummo sekä selvitellään katoamistapausta.

Prinsessa Pikkiriikki

Riihimäen Nuorisoteatteri / 20 min / Majakka klo 17.30

Pikkiriikki ei halua olla pieni tyttö, mutta ei isokaan. Hän haluaa olla prinsessa Pikkiriikki. Äidin mahassa asuu joku, joka muuttaa Pikkiriikin kotiin asumaan. Se ei käy Pikkiriikille, vaan tämä lähtee yhdessä koiransa Makkaran kanssa seikkailemaan uhmaten äidin sääntöjä.

MUS/t/A TUNTUU -konsertti

Soivat Musikantit / 35 min / Kino Sampo klo 18.30

MUS/t/A TUNTUU esitys on juonnettu konsertti, jossa pureudutaan nuorten omin sanoin myös soittamisen ja harjoittelun vaikeisiin tunteisiin ja kuullaan heidän itse valitsemiaan tai säveltämiään kappaleita eri musiikinlajeista. 

Sunnuntai 15.5.2022

Uusi Punahilkka

Sirpaleteatteri / 15 min / Kino Sampo klo 12.00

Tule katsomaan kokoperheen iloinen, piristävä näytelmä ’Uusi Punahilkka’ Sirpaleteatterin  lasten-ja nuorten draamaryhmän esittämänä. Päättäväinen Punahilkka kutsuu kaikki mukaan hetkeksi rentoutumaan satujen ja tarinoiden hauskaan lumoukseen. 

Saapasjalkakissa

Riihimäen Nuorisoteatteri / 30 min / Verstas klo 12.30

Vuosisatoja viihdyttänyt viekas kissa tekee paluun, kun satuklassikko valtaa Verstas-näyttämön. Vaan kuinka käy, kun saapasjalkakissan juonittelu paljastuu?

”Pöh! Kuningas on kuningas, koska syntyi oikeaan perheeseen. Sinä olet tullut kreiviksi, koska sait isältäsi oikeanlaisen kissan. En minä näe siinä paljoakaan eroa.”

Ylimääräinen auringonpimennys

Nutturlan makasiiniteatteri Nuoret / 1 h 10 min / Riihimäen Teatteri klo 13.30

Seikkailusatu, jossa Velhon ja Kertojan taikomat tyttö ja poika yrittävät pelastaa valtakunnastaan karanneen kuningattaren sekä kuninkaan rahanhimon kohteeksi joutuneet kukat. Esteitä tielle asettaa kadonneen auringon valtakunnan pahat hallitsijat Unikuningas ja Kuorsauskuningas apureineen.

Esityspaikat

Kino Sampo, Suokatu 9, 11130 Riihimäki

Verstas-näyttämö, Junailijankatu 13, 11100 Riihimäki. (Huom! Hae osoitteella jos käytät mapsia tai navigaattoria.)

Riihimäen Teatteri, Hämeenaukio 1, 11100 Riihimäki

Majakka, Hämeenkatu 25-27, 11100 Riihimäki. B-rappu, sisäänkäynti Kauppakadun puolelta, 3krs