Suomen Harrastajateatteriliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisfoorumi ylpeänä esittävät

TULEVAISUUSTORSTAIT, osallistujilleen ilmainen webinaarisarja, joka huipentuu VASTUUNJAKAJAT -tapaamiseen. Tapaamisen ajankohta siirretään koronasta johtuen syksyyn 2021. Lisätietoa tulee pian.

Tule mukaan keskustelemaan Harrastajateatterin tulevaisuudesta yhdessä SHT:n toiminnanjohtaja Sanna Saarelan ja vaihtuvien luennoitsijoiden kanssa. Webinaareihin on ennakkoilmoittautuminen ja ne ovat maksuttomia.

Webinaariin osallistumista varten tarvitset vain älylaitteen (tietokone/älypuhelin/tabletti), jossa on toimiva verkkoyhteys. Webinaari toteutetaan Zoom-ohjelmalla. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostin liitteenä tarkemmat ohjeet eri laitteilla osallistumisesta ja muuta tärkeää tietoa. Webinaarien osallistujamäärä on rajattu, joten siksi ennakkoilmoittautuminen on tärkeää. 

4.3. klo 18-20.30

TATU MÖNTTINEN – Karanteeniteatteri

Tatu Möntinen on 40-vuotias freelancernäyttelijä. Tatu on valmistunut Teatterikorkeakoulusta Maisteriksi vuonna 2008. Tämän jälkeen Mönttinen oli 4,5 vuotta eri kiinnityksillä Oulun kaupunginteatterissa, Kouvolan Teatterissa ja Lahden Kaupunginteatterissa. Vuodesta 2014 Tatu on toiminut freelancerina ja tehnyt töitä vapaan kentän ryhmissä, tv-tuotannoissa, radiokuunnelmissa ja spiikeissä. Vuonna 2018 Mönttinen kirjoitti, tuotti ja näytteli ”Matti Nykänen – Hyppy sumuun” -monologin, jolla hän kiersi ympärisuomea yli 40 esityksen verran.

Koronan iskiessä maaliskuussa 2020, Tatu ei jäänyt kaikkien esitysten peruunnuttua paikoilleen vaan alkoi miettimään, miten teatteria voisi katsoa koronasta huolimatta.  Kahdessa viikossa syntyi Karanteeniteatteri, ammattilaisteatteria striimaava yritys, jonka ensimmäinen striimi oli 1.4.2020 ”Matti Nykänen – Hyppy Sumuun”.

Luennollaan Tatu kertoo Karanteeniteatterin synnystä, toiminnasta, tilastoista ja tähän astisista esityksistä sekä striimatun teatterin tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista ja ideoista, joita Tatu haluaisi Karanteeniteatterissa toteuttaa.

Ilmoittautuminen 3.3. mennessä.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

Tatu Mönttinen

1.4. klo 18-20.30

MARIA OIVA – Digitaalinen näyttämö – yleistyksiä

Maria Oiva on palkittu teatteriohjaaja ja esitystaiteilija, joka työskentelee sekä kansainvälisesti että kansallisesti monenlaisten esitysmuotojen kanssa. Viime vuosina hän on keskittynyt työskentelemään digitaalisen näyttämön mahdollisuuksien parissa. Hänellä on kokemusta erilaisten yhteisöjen kanssa työskentelystä sekä monialaisista työryhmistä. Hän opettaa mm. Teatterikorkeakoulussa ja Aalto-yliopistossa ja on työskennellyt mm. Todellisuuden tutkimuskeskuksessa, Suomen Kansallisteatterissa sekä Riihimäen Teatterissa.

Luennolla lähestytään esitysesimerkkien kautta digitaalista näyttämöä sekä sen erilaisia mahdollisuuksia. Käydään läpi sosiaalisen median alustojen kielioppia, ominaisuuksia ja vaatimuksia. Avainsanoina mm. etäesitys ja paikkasidonnaisuus.

Ilmoittautuminen 29.3. mennessä.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

Maria Oiva

15.4. klo 18-20.30

JUHA HURME – Teatteri, pandemia ja internet

Juha Hurme (s. 1959) on kirjailija ja teatterintekijä. Hurme on ohjannut, dramatisoinut ja kirjoittanut näytelmiä vuodesta 1985 alkaen kaupunginteattereille, vapaille ammattiryhmille, ylioppilasteattereille ja harrastajateattereille. Hänelle kaikki nämä foorumit ovat yhtä tärkeitä.

Miten teatteri pärjää pandemioiden ja internetin aikakaudella? Pitääkö sen edes pärjätä? Asioilla on kestonsa: onko teatterin aikakausi päättymässä?

Ilmoittautuminen 12.4. mennessä.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ

Juha Hurme
Juha Hurme

VASTUUNJAKAJAT -tapaaminen 

Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi, huoliasi, pohdintojasi ja toiveitasi teatteriharrastuksen matkan varrelta yhdessä muiden vastuunjakajien kanssa. Päivä on verkostoitumista, uusien ja vanhojen ideoiden jakamista ja tulevaisuuden suunnittelua yhdessä. Se on suunnattu teattereiden vastuunjakajille, puheenjohtajille, tuottajille, hallitukselle ja muille tahoille, jotka pitävät teatterin toimintaa tukevasti pinnalla myös haastavina aikoina.Vastuunjakajat -päivässä ovat puhumassa Riku Saastamoinen, Inke Rosila ja Sanna Saarela.

Riku Saastamoinen (TeM) on taiteilija, opettaja ja tutkija. Hän on toiminut Teatterikorkeakoulussa Teatteritaiteen lehtorina vuodesta 2007 ja johtanut teatteripedagogiikan maisteriohjelmaa vuodesta 2011 lähtien.

Inke Dahl (os. Huusko, ent. Pulkkinen, ent. Rosilo ) on työnohjaaja, teatteriohjaaja, valokuvaaja. Inke on toiminut teatterialalla 70-luvulta lähtien ohjaajana, kouluttajana sekä toiminut raadittajana, festivaalien järjestäjänä. Teatterialan työuran hän on tehnyt sekä ammatti- että harrastajakentällä Suomessa ja Ruotsissa. Inke on vetänyt organisaatioille vuosien aikana lukuisia pistekoulutuksia, joiden sisältö on liittynyt henkilökunnan jaksamiseen ja uudenlaiseen ajatteluun organisaation sisällä.

Sanna Saarela on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri, teatteriohjaaja ja -opettaja. Saarela aloitti Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtajana syksyllä 2020, ja on toiminut muun muassa sitä ennen Riihimäen Nuorisoteatterin rehtorina.

Yhteisten keskusteluiden ja työpajojen lisäksi ohjelmassa on Järvilakeuden Kansalaisopiston -elokuvatiimin elokuva ja yhteinen illanvietto.

Osallistumishinta päivään on 89€/hlö ja se sisältää koko ohjelman, lounaan, päiväkahvit ja upean illallisen sekä illanvieton. Lisämaksusta on mahdollista varata majoitus aamiaisella Kivitipusta.

Vastuunjakajat-menuun voit tutustua tästä linkistä (avautuu uuteen ikkunaan). 

MAJOITUS
50,00 €/hlö kahden hengen huoneessa, 1 hh lisä hintaan 25,00 €.

Sisältää aamiaisen sekä sauna- ja allasosaston ja kuntosalin käytön.

Ilmoittautumaan pääsee täältä